Karabük'te kayıp Yaşar Dursun'u arama çalışmaları 3'üncü günde: Eşeği ölü bulundu

Karabük'ün Safranbolu ilçesinden komşu ilçe Ulus'a eşek satın almaya gidip, geri dönmeyen Yaşar Dursun'u arama çalışmaları 3’üncü günde de sürüyor. Dursun'a ait olduğu düşünülen eşek ise ölü bulundu.

Abone ol

DUVAR - Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Tayyip köyünde oturan evli ve 5 çocuk babası Yaşar Dursun, 18 Ekim'de ailesine Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Ulupınar köyünden eşek satın almaya gideceğini söyleyerek evden ayrıldı ve geri dönmedi.

Köy Muhtarı Seyfi Altıok, önceki gün su arızası nedeniyle gittiği evde, Yaşar Dursun'un eşi Hanife Dursun'a eşinin nerede olduğunu sorması üzerine Yaşar Dursun’un kaybolduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine muhtar Altıok, jandarmaya ihbarda bulundu.

EŞEĞİN ÖLÜSÜ BULUNDU

Jandarma, AFAD, NAK ve İHH ekipleri 54 personel, 12 araç, 2 dron ve 2 iz takip köpeği ile arama çalışması başlattı. Dün yapılan aramalarda, köye 5 kilometre mesafedeki ormanda ölü eşek bulundu. Eşeğin, Yaşar Dursun'un satın alıp, üzerine binerek geri dönmeye çalıştığı eşek olduğu düşünülürken, havanın kararmasıyla arama çalışmalarına ara verildi.

ÖLÜM NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Bu sabah arama çalışmaları yeniden başladı. Sabah saatlerinde Safranbolu Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ölü eşeğin bulunduğu alana giderek otopsi yaptı. Eşeğin ölüm sebebinin belirlenmesi için alınan numuneler, Ankara Etlik Veterinerlik Araştırma Laboratuvarı'na gönderildi. Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı'ndan gelen kadavra köpeği de arama çalışmalarında kullanılmaya başlandı. Karabük İl Jandarma Komutanlığı Komando Birliği ile Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne (AFAD) bağlı yaklaşık 100 personel, Bartın'ın Ulus ilçesi, Ulupınar, Kayabaşı köyleri olmak üzere yaklaşık 10 kilometrelik alanda Dursun'un bulunması için arama çalışması yapıyor.

'O GÜN YAĞMUR VARDI'

Yaşar Dursun’un kaybolduğunu, 2 gün önce evinin önündeki su patlağını tamir için gittiği sırada öğrendiğini belirten Tayyip Köyü Muhtarı Seyfi Altıok, "Ben önceki gün evinin önünde su patlağını yaparken Yaşar Amca'nın eşi Hanife Teyze'ye eşini sordum. O da bana, 'Ulupınar’a eşek almaya gitti, o gün yağmur vardı. Bir daha geri dönmedi' dedi. Ben de yağmurun geçen hafta yağdığını bildiğim için hemen durumu jandarma ekiplerine haber verdim. Dün yaptığımız aramada, köye 5 kilometre mesafede eşeğin ölüsünü bulduk. Ancak Yaşar Dursun’a ulaşamadık. Arama çalışmalarımız ekiplerle devam ediyor" dedi.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)