Karabük'te kimyasal gaz 15 kişiyi etkiledi

Karabük'te, sanayi sitesinde parçalanan varilden yayılan zehirli gaz,15 kişiyi etkiledi. AFAD ekiplerinin yaptığı ölçümlerde varilden sızan gazın yüksek oranda karbonmonoksit ve sülfürik asit olduğu belirlendi.

Abone ol

DUVAR - Karabük'ün Yenice Sanayi Sitesi'nde meydana gelen olayda, bir kişi, Zonguldak Devrek'teki bir hurdalıktan alınan yarım tonluk kapalı varili, "su tankı yaptırmak" için sanayideki kaynak işçisi Şeref Alaz’a getirdi.

Bir kısmı kesilen varilden yaklaşık 3 litre kadar sıvı döküldü. Dökülen sıvının üzerine ise orada bulunanlar su boşalttı. Bunun ardından oluşan buhar etrafa yayıldı.

Boğaz yakan ağır koku nedeniyle çevredekiler gerekli birimlere haber verdi. AFAD ekiplerinin yaptığı ölçümlerde varilden sızan gazın yüksek oranda karbonmonoksit ve sülfürik asit olduğu belirlendi. Varilin üzeri toprakla örtüldü. İmha edilmesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne haber verildi. Boğazında yanma hisseden 15 kişi hastaneye kaldırılarak, tedavi altına alındı.

İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, hastaneye götürülenlerin ciddi bir sağlık sorunu bulunmadığını belirterek, "Zehirlenme bulgusu da yok. Sadece kokudan etkilenme sonucu telaşla ve endişeyle hastaneye gelmişler. Hepsinin genel durumu iyi. Şu anda olumsuz bir durum yok," dedi. (KARABÜK-DHA)