Karaca, Gaziantep Üniversitesi'ndeki ihaleleri Bakan Tekin'e sordu

EMEP'li Sevda Karaca, Gaziantep Üniversitesi'nde yapılan ve tepki çeken ihaleleri Bakan Yusuf Tekin'e sordu.

Abone ol

DUVAR - Emek Partisi (EMEP) Antep Milletvekili Sevda Karaca, Gaziantep Üniversitesi’nin fahiş yemekhane ve kütüphane ihalelerini Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sordu. 

Önergesinde görev süresi ağustos ayında dolacak olan Rektör Arif Özaydın’ın, görevi sona ermeden önce apar topar ihale yaparak mevcut firmayla anlaşma imzalamaya çalışmasının kamuoyunda şaibe yarattığını vurgulayan Karaca, Bakan Tekin'e şu soruları yöneltti:

1 - Gaziantep Üniversitesi yemek firmasıyla arasındaki anlaşma yıl sonunda sona erecek olmasına rağmen, hangi ihtiyaçtan yıl ortasında yemek ihalesi açmıştır?

2 - Yemekhane ihalesine kaç firma katılmıştır ve verilen teklifler nedir? İhaleyi hangi firma almıştır?

3 - Kütüphane ihalesine kaç firma katılmıştır ve verilen teklifler nedir? İhaleyi hangi firma almıştır?

4 - Kamuda tasarruf genelgesi henüz ilan edilmişken 693 milyonluk kütüphane ihalesi ve 1,4 milyar TL’lik yemek ihalesinin açıklaması nedir? Bu ihalelerle ilgili Bakanlığınız bir denetim ve inceleme başlatılmış mıdır?

5 - Bakanlık olarak, görev süresi Ağustos ayında dolacak olan Rektör Arif Özaydın’ın, görevi sona ermeden önce apar topar ihale yaparak mevcut firmayla anlaşma imzalamaya çalışmasını yolsuzluk olarak değerlendiriyor musunuz?

6 - Gaziantep Üniversitesi rektörü Arif Özaydın hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?