Karacabey Belediye Başkanı Karabatı: Domatesle değil pavyonla anılır olduk

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, önceki dönem belediye tarafından alkollü eğlence mekanlarının bir araya toplanmasına dolayı "Eskiden domatesle anılırdık, şimdi pavyonla anılır olduk" dedi.

Abone ol

BURSA - Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Ergün Koç Kültür Merkezi'nde kahvaltıda basın mensuplarıyla buluştu. Karabatı, göreve geldiklerinde ilk iş olarak mevcut personeli değiştirerek, liyakatli, genç ve dinamik isimlerden oluşan bir kadro kurduklarını anlatarak konuşmasına başladı.

Daha önceki yıllarda da çeşitli ihaleler olduğunu, aynı ihaleleri aynı rakamlarla gerçekleştirdiklerini belirten Karabatı, geçen yıl 10 milyona ihale edilen aynı işi 7 milyona ihale ettiklerini söyleyerek bu çalışmayı liyakatli kadroların çalışmalarının sonucuna borçlu olduklarını söyledi.

'BELEDİYEDE YÜZDE 30'A KADAR TASARRUFA GİTTİK'

Tasarruf genelgesi uygulanmaya konmadan Belediye bünyesinde tasarruflara başladıklarını belirten Karabatı, belediyede yüzde 30'a kadar tasarrufa gittiklerini söyledi. İlçe için acil önlem almaları gereken konuların başında ulaşımın geldiğini söyleyen Karabatı, yol çalışmalarına hız verdiklerini belirtti.

Önceki Belediye Başkanı Ali Özkan döneminde alkollü eğlence mekanları bir araya toplanmıştı. Karacabey halkı, dışarıdan birçok kişinin bu mekanlara geldiği ve rahatsızlık verdiği gerekçesiyle tepki göstermişti.

Karabatı, ilerleyen günlerde bu duruma ilişkin bir düzenleme yapacaklarını belirterek, "Eskiden domates ve soğanla anılırdık, şimdi pavyonla anılır olduk. Biz de bu durumdan muzdaribiz. Dini vecibelerini yerine getiren bir zihniyetin bu noktaya nasıl geldiği anlaşılır değil. Bunların doğru yerde olmadığını dile getiriyoruz. Önümüzdeki günlerde düzenleme yapacağız" diye konuştu.

"Borçlu bir belediye aldık ama borçtan hayıflanmadık" diyen Karabatı, belediyenin güncel borcunun 80 milyon lira civarında olduğunu açıkladı. Karabatı, "Kendimizden başlayarak belediyeye getirdiğimiz çeşitli tasarruf tedbirleriyle borcumuzu ödüyoruz" dedi.

'TEKNOSAB VE TARIM ALANLARI ARASINDAKİ BAĞLANTIYI KESECEĞİZ'

Karacabey ilçesinin tarım, sanayi ve turizme açık bir şehir olduğunu söyleyen Karabatı, sanayi bölgelerinin son yıllarda ilçede artmasına rağmen tarımı önemsediklerini ve tarım topraklarını korumak istediklerini belirtti. Kaçak yapılara da izin vermeyeceklerini söyleyen Karabatı, tarımı desteklemek için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Mudanya ve Gemlik arasında düzenlenen vapur turlarının Karacabey'de de olmasını istediklerini söyleyen Karabatı, ilçenin turizmden hak ettiği değeri alamadığını söyledi.

Karabatı, TEKNOSAB bölgesi ve çevresinin 'ticari alan' olarak planlanmasına ilişkin, "TEKNOSAB olmaması gereken yerlerde olmuş ama yapacak bir şey yok. Bundan sonra bizim yapacağımız tarım arazilerinin katledilmemesi için elimizden geleni yapmak. Bizler de teknik kadromuzla planlı bir çalışma içerisindeyiz. TEKNOSAB'daki tarım alanları ile olan bağlantısını keseceğiz. Önceliğimiz tarım topraklarını korumak" diye konuştu.

Bölgede yapılacak konutlar için arazi çalışmalarının devam ettiği belirtildi.