Karadağ'da bütün korona hastalarının ismi ve adresi açıklandı!

Korona virüsünün en son yayıldığı Avrupa ülkelerinden biri olan hükümet, karantina altında kalması gereken kişilerin isim ve adreslerini tek tek ifşa etti. Bu kişilerin evden çıkmaması için böyle bir önlem alındığı belirtildi; "OHAL ilan etmemek için bu tercihi yaptık" denildi.

Abone ol

DUVAR - Bugüne dek 22 korona virüsü vakasının tespit edildiği, bir kişinin öldüğü Karadağ'da hükümet, karantina tedbirlerine uyulması için en radikal önlemlerden birini aldı. Ülkede şu an karantina altında tutulan herkesin ismi ve adresi, hükümete bağlı bir internet sitesinde tek tek yayınlanıyor. Bu sayede, söz konusu kişilerin evlerinden çıkmamasının sağlanması amaçlanıyor.

Şehirlere göre bölünmüş olan listede, evlerinde kalmaları gereken herkesin ismi, adresi, ülkeye yurtdışından mı döndükleri veya korona virüse yakalanan bir kişiyle temas kurup kurmadıkları gibi ayrıntılar yer alıyor.

'OHAL YERİNE BU YOLU SEÇTİK'

The Guardian'ın haberine göre, bu yönteme gidilmesinin sebebi, vatandaşların karantina tedbirini yasal cezalara rağmen ihlal etmesi. İnternet sitesinde yer alan açıklamada, isimleri yayınlamanın, 'bütün ülkede OHAL ilan etmeye tercih edildiği' belirtildi.

Karadağ'daki ilk vakalar geçtiğimiz hafta açıklanmasına rağmen, ülkede uçuş yasakları, restoran, bar ve çok sayıda dükkanın kapalı olması gibi tedbirler yürürlükteydi. İlk ölüm haberi ise bu sabah geldi. 65 yaşındaki bir erkek hastanın öldüğü açıklandı. (DIŞ HABERLER)