Karaismailoğlu: Atatürk Havalimanı'nı yeniden açmak vizyonsuzların işidir

Millet İttifakı'nın Atatürk Havalimanı'nı açacağını belirtmesiyle ilgili konuşan Adil Karaismailoğlu, havalimanının konumunun uygun olmadığını söyleyerek, "Ancak böyle vizyonsuzların işidir" dedi.

Abone ol

DUVAR - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, önceki gün Avrasya Tüneli'nden geçen 100 milyonuncu aracın sahibine hediye verdikten sonra basın açıklaması gerçekleştirdi.

Millet İttifakı'nın vizyon belgesinde İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'nın tekrar hizmete açılacağının belirtilmesini eleştiren Karaismailoğlu şöyle konuştu:

"Bu 6+1 dediğimiz masalar güya bir vizyon belgesi açıkladılar. Bu vizyon belgesi değil, vizyon kapatmak ve hiçbir şey yapmamak üzerine olan bir belge. Kendileri de ne olduğunu bilmiyor. Maddelerin çoğu 'Ulaştırma Bakanlığımızın 2053 Ulaştırma Master Planı'nda kopyalanmış. Atatürk Havalimanı'nı hepiniz biliyorsunuz arkadaşlar. Nüfusun ve hareketliliğin tam ortasında kalmış İstanbul'u kilitler bir pozisyona gelmiş bir havalimanıydı. Biz inişe geçmek için saatlerce Marmara Denizi'nde uçakların dolaştığı günleri unutmadık. Bakın Atatürk Havalimanı kapatıldıktan sonra E-5'te Trafik yüzde 40 azalmıştır. Ayrıca bakın Bakırköy, Bahçelievler, Küçükçekmece, Yeşilköy gibi yoğun bir yerde uçakların salgıladığı emisyonun insanların kafasına yağdığını biliyoruz. Bu kadar kapasitesi büyük bir havalimanı yaptık. Bu kadar işletme performansı yüksek bir havalimanı yaptık. Böyle bir havalimanı varken bu kadar yakın bir mesafede başka bir havalimanı işletmek ancak böyle vizyonsuzların işidir. Türkiye bu yatırımlarla önünü açmıştır" dedi.

Millet İttifakı'nın 30 Ocak'ta açıkladığı Ortak Mutabakat Metni'nde "Atatürk Havalimanını yeniden uçuşa uygun hale getirecek, Esenboğa Havalimanı’nın Anadolu şehirlerinin yurtdışına alternatif çıkış kapısı haline getirilmesini sağlayacağız" denilmişti. (HABER MERKEZİ)