Karakoçan'da Demirtaş'ın mesajı okundu: 'Gelecek Newroz'da birlikte halaya duracağız'

Edirne Cezaevi'nden Elazığ Karakoçan'daki Newroz kutlamasına mesaj gönderen Selahattin Demirtaş, "Gelecek Newroz'da Karakoçan'da birlikte halaya duracağız" dedi.

Abone ol

ELAZIĞ - Bu yıl “Her dem Newroz her der azadî” ve “Newroz ateşiyle özgürlüğe” şiarıyla Maraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenlere adanan Newroz, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde de coşkuyla kutlanıyor.

Newroz ateşi etrafında adaletin ve barışın sesini haykırmak için ilçe otogarında bir araya gelen kitle, yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde alana girdi. Newroz alanında çevik kuvvet ve gözaltı araçları hazır tutuldu. Karakoçan'daki Newroz'a Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Nejdet İpekyüz, PM Üyesi Asiye Kolçak ve Aydın Kaya katıldı.

DEMİRTAŞ: KARAKOÇAN'DA BİRLİKTE HALAYA DURACAĞIZ

Yeşil Sol Parti ve HDP flamalarının asıldığı Newroz alanında Edirne Cezaevi'nde bulunan Selahattin Demirtaş'ın mesajı okundu: "Bahar memleketim Elazığ'a çok yakışır, bilirim. Bu yıl maalesef Newroz'da halaya duramıyoruz. Yasımız var, yaramız var. Halkımız dayanışma ile bu yaralarını saracak, bu günleri geride bırakacaktır. Gelecek Newroz'da Karakoçan'da birlikte halaya duracağız. Hepinizin Newroz'u kutlu olsun. Edirne Cezaevi'nden selamlar, sevgiler..."

Karakoçan'daki Newroz kutlaması HDP Batman Milletvekili Nejdet İpekyüz'ün konuşmasıyla devam etti. 

Kutlamalar sırasında İdris Baluken'in de mesajı okundu. Baluken mesajında şu ifadeleri kullandı: "Karakoçan halkına Sincan'dan saygı ve sevgilerimi gönderiyorum. Hepimizin Newroz'u kutlu olsun. Özgür günlerde Newroz halayında buluşmak dileğiyle..."