Karamollaoğlu: McKinsey atanmış kayyum

SAADET lideri Temel Karamollaoğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, McKinsey şirketi ile ilgili "Bizi endişelendiren sorular var" diyerek yetkililere şirketi sordu.

Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, Endonezya'da yaşanan depreme değinirken Türkiye'nin de bu acılardan ders çıkarması gerektiğini söyledi. Ayrıca Karamollaoğlu, 27. dönem yeni yasama dönemi için Meclis'ten beklentilerini de sıralayarak, "TBMM millet iradesinin yegane tecelligâhıdır. Demokrasilerde çözümün nihai adresidir" açıklamasında bulunarak, "Milletvekilleri yapacakları çalışmalarda kişinin değil 80 milyonun temsilcisi olduklarını unutmamalı" dedi.

MECLİS'TEN BEKLENTİLER

Karamollaoğlu, yeni dönemde Meclis'ten beklentilerini şöyle sıraladı:

  • Hukukun üstünlüğü mutlak surette tesis edilmelidir Etkiden ve önyargıdan arındırılmış bir adalet mekanizması kurulmalıdır.
  • Temel hak ve özgürlükler teminat altına alınmalı, düşünce, ifade ve basın özgürlüğü sağlanmalıdır.
  • Ülkede barış ve huzur ortamını temin edecek bir dil ve üslup kullanılmalıdır.
  • Bütün milletvekilleri yolsuzluk ve israfın üzerine gitmeli, ülke kaynaklarının titiz ve sıkı birer takipçisi olmalıdır.
  • Devlet yönetiminde torpil ve iltimasın değil ehliyet ve liyakatin esas alınması için mücadele etmelidir.
  • İçeride ne kadar birlik olursak dışarıya karşı o kadar güçlü oluruz. Bu birliğin inşasında da en önemli sorumluluk parlamentonundur.
  • En hızlı şekilde milli birlik ve beraberlik süreci başlatılmalıdır. Kardeşlik yurdu bir Türkiye’nin inşası için herkes üzerine düşen vazifeyi yerine getirmelidir.

MCKİNSEY SORULARI...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, 'Yeni program bünyesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışacağız' sözlerini eleştiren Karamollaoğlu, "Açık söylüyorum; Mckinsey, Türkiye’ye atanmış bir kayyumdur.  Malumunuz bu iktidar kayyumlarıyla ünlü. Belediyelere, şirketlere, derneklere, önüne gelen her yere kayyum atadı. Şimdi de yürüttüğü yanlış politikalar yüzünden Türkiye Cumhuriyeti’ni, Amerikalı bir kayyuma teslim etmek zorunda kalmıştır. Bu adım; daha anlaşılabilir bir ifade ile 'Ben bu ülkeyi yönetemiyorum. Amerikalı Mckinsey yönetecek' itirafından başka bir şey değildir" dedi.

'BİZİ ENDİŞELENDİREN SORULAR VAR'

"Bizi endişelendiren sorular var" diyen Karamollaoğlu, bu soruları şöyle sıraladı:

  • Bu şirkete ne kadar ücret ödenecektir. Kulağımıza, 250-300 milyon lirayı bulan çok ciddi rakamlar geliyor. İktidar neden ısrarla ödenecek ücreti açıklamaktan kaçınmaktadır?
  • Düne kadar yerli ve milli duruş adı altında vatandaşa ı-phone telefon kırdıran iktidar, şimdi hangi milli gerekçeyle devleti Amerikalı bir şirkete teslim etmektedir?

    Çok daha önemlisi; Bir ülkenin bakanlıkları o ülkenin sırrıdır, mahremidir. Bu durumda 16 bakanlığın verilerinin güvenliği nasıl sağlanacaktır? ülke verilerinin başka bir ülkenin eline geçmemesinin bir garantisi var mıdır?

  • Bu şirket daha önce Türkiye’de benzer danışmanlık hizmetleri vermiş midir? Bu hizmetlerin sonuçları ne olmuştur?

    Mckinsey’in 2001 krizinden sonra Özelleştirme İdaresi’ne danışmanlık hizmeti verdiği TEKEL, Telekom, TEDAŞ, SEKA gibi varlıklarımızın özelleştirilmesinde etkin rol aldığı iddiası doğru mudur? (HABER MERKEZİ)