Karamollaoğlu'ndan sonbaharda seçim iddiası

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hükümetin yıl sonunda erken seçime gideceği kanaatinde olduğunu belirtti. Karamollaoğlu, tüm teşkilata sonbaharda seçime gidilecek şekilde hazır olun talimatı verdiğini söyledi.

Abone ol

ANKARA - Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi. İftar sonrası basın mensuplarıyla sohbet eden Karamollaoğlu, Ortadoğu'daki gelişmeleri değerlendirdi. Suriye'de en etkin ülke olmayı hedefleyen Türkiye'nin bugün tamamen dışlandığını belirten Karamollaoğlu, "En üzüntü verici olan Sayın Cumhurbaşkanının Trump ile görüşmesinde, Trump'ın gözünün içine baka baka 'Biz PYD'ye destek vereceğiz. Hem de ağır silahlarla donatacağız' demesi" şeklinde konuştu.

Siyonizm planlarını anlatan Karamollaoğlu, "İsrail'in kendisine vaat edilen topraklara ulaşmasında son aşamaya gelindi. Bu noktada da ABD, Avrupa kendini görevli addediyor. Şu anda da Ortadoğu'da meydana gelen hadiselerin tamamının altında bu gerçek yatıyor" dedi.

İSLAM SAVUNMA PAKTI BEKLERKEN...

Ortadoğu'daki son gelişmeleri yorumlayan Karamollaoğlu, "Biz İslam birliği, İslam ülkelerini başka yerlerden gelecek tehlikelere karşı korumak için bir 'İslam savunma paktı' olmasına ihtiyaç var derken şimdi, Tump'ın Suudi Arabistan'a yaptığı ziyaretin arkasından İslam Savunma Sistemi değil de Sünni Savunma Sistemi gibi bir şey ortaya atıldı. Ümit ederiz ki bundan kısa sürede vazgeçerler. Bu Ortadoğu için en ciddi tehlikelerden biri olur" ifadelerini kullandı.

"Kaos mu terörü, terör mü kaosu tetikliyor" sorusunun önemi olmadığını belirten Karamollaoğlu, "Önemli olan birileri kendi emellerinin gerçekleşmesini umuyor. Bu kaos da bu bölgedeki ülkelere zarar veriyor. Ne Irak'ın, Suriye'nin, ne de Mısır, Libya'nın bir gücü yok artık" dedi.

ORTADOĞU'DA DİRENÇ GÖSTERECEK 2 ÜLKE KALDI

Bölgede dışarıdan gelecek müdahalelere direnç gösterecek sadece iki ülke olduğunu bu ülkelerin de Türkiye ve İran olduğunu kaydeden Karamollaoğlu şöyle devam etti:

"Bu iki ülke birbiriyle kapıştırılırsa ikisinin de gücü gider. Şimdi senaryo bunun üzerine uygulanıyor. Hükümetin bu noktada sağduyulu davranacağını görüyorum. Geçmişte de Cumhurbaşkanı Şia-Sünni gerilimi doruğa çıktığında 'Ne Şia ne Sünniyim ben Müslümanım" demesi tansiyonu düşürmüştü. Umarım böyle bir gelişmeyi yaşarız."

Suudi Arabistan-Katar'ın karşı karşıya gelmesiyle ilgili "Şaştım" diyen Karamollaoğlu bu konuda şunları söyledi:

"Beyanatları dinleyince şaştım. Yemen, Libya'da kim kim iktidarda belli değil ama bir taraf gibi gösteriliyor. Bu bölgede bulunan ülkelerin aslında yumuşatılması görevini Türkiye üstlenebilir, üstlenmelidir de. Arabuluculuk görevini yapacak tek ülke Türkiye şimdi. İran ile mutlaka bir araya gelinmeli. Yanlış enformasyon nedeniyle bunların yaşandığını düşünüyorum. Doğru bilgilendirme olursa bu yanlış gidişat önlenir. Türkiye diplomasi atağına geçmeli."

ERKEN SEÇİM İDDİASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede ortak adayın gündeme gelmediğini söyleyen Karamollaoğlu, erken seçim iddiasını gündeme getirdi. Karamollaoğlu sözlerini şöyşe sürdürdü:

"Hükümet erken seçime gitmeyi tercih eder kanaatindeyim. Son gelişmeler tabanda müsbet intiba bırakmayacak adımların atılmasına vesile olabilir. Bunu seçim öncesi yapmak hükümete zarar verir. Sonbaharda seçime gider kanaatindeyim. Mahalli seçimlerin erkene alınması mümkün değil. Bu yıl sonunda büyük ihtimalle seçim olur. Geçmişte erken seçime giderken YSK'ya "En kısa ne kadar sürede seçime gidilir" diye sorulmuştu. 6 hafta demişlerdi. Hükümetin karar alması ile seçim tarihi arasında 6 hafta zaman olur. Bu da hükümetin lehinedir. Hazırdır zaten. Sıkıntı muhalefete düşer. O nedenle tüm teşkilata sonbaharda seçime gidilecek şekilde hazır olun talimatı verdik."