Karantina olması gereken otobüs şoförü seferde yakalandı

İstanbul'da, "temaslı kişi" olduğu ve evde karantinada bulunması gerektiği tespit edilen İstanbul Otobüs A.Ş.'ye bağlı otobüsün şoförüne 3 bin 150 lira ceza kesildi.

Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde korona virüsü (Covid-19) tedbirleri kapsamında yapılan denetimlerde, "temaslı kişi" olması nedeniyle evinde karantinada bulunması gereken bir otobüs şoförü sefer yaparken yakalandı.

Dolmabahçe'de trafik polisleri ekiplerince, Covid-19 tedbirleri kapsamında şehir içi toplu ulaşım araçlarına yönelik denetim yapıldı.

Otobüslerde maske ve sosyal mesafe kontrolü yapan polisler, şoförlerin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamasını gerçekleştirirken araçların ruhsat ve sigorta durumlarını da inceledi.

Ayazağa-Kabataş hattında sefer yapan İstanbul Otobüs A.Ş.'ye bağlı bir otobüsü durduran ekipler, yaptıkları kontrolde otobüs şoförü Eyüp K.'nin "temaslı kişi" olduğunu ve evde karantinada bulunması gerektiğini tespit etti.

Bunun üzerine otobüsteki yolcuyu indiren ve başka otobüse bindirerek gönderen ekipler, şoföre karantina kurallarına uymadığı için 3 bin 150 lira ceza yazdı.

Eyüp K., işlemlerin ardından karantinada kalması için evine götürüldü.

Otobüs ise dezenfekte edildikten sonra başka bir şoföre teslim edildi. (İSTANBUL/AA)