'Karantinadan yolcu kaçırıldı' iddiasına Bakan Soylu'dan açıklama

Fransa'dan aktarmalı uçakla KKTC'ye gidecek olan Güzide Sofu'nun "karantinadan kaçırıldığı" iddia edildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine Bakan Süleyman Soylu açıklama yaptı. İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.

Abone ol

DUVAR - Fransa'dan Türkiye'ye gelen KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi'nin kızı Güzide Sofu'nun, "karantinadan kaçırıldığı" iddia edildi. Olaya ilişkin görüntüler sosyal medyada paylaşıldı ve Sağlık Bakanı ile İçişleri Bakanından konuyla ilgili açıklama yapması istendi.

İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı ise Fransa’dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınmasıyla ilgili "karantina tedbirlerine aykırı davranılması" suçundan soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter'dan yaptığı açıklamada ise iddiaların doğru olmadığını, yolcuların karantinaya alındığını ve 14 gün bekletileceğini söyledi. Soylu, söz konusu yolcunun Kıbrıs'a gönderileceğini de ekledi.

KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi ise Milliyet KKTC temsilcisine yaptığı açıklamada “Kızım transit olarak ülkesine geliyordu. Otobüsten alınarak transit olarak Kıbrıs’a gönderildi. Anavatan Türkiye’ye yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Kızım ülkesinde karantina altına alınacak” dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Fransa’dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınması olayıyla ilgili olarak hukuk gerekeni yapacaktır. Bu konuda hiçbir taviz, hiçbir istisnai muamele kabul edilemez. Kanun önünde herkes eşittir. Olayın takipçisiyiz" dedi. (HABER MERKEZİ)