Karatay'dan kış tavsiyeleri

Prof. Karatay: Kışın lahana, karnabahar, turp, çiğ havuç, soğan ve sarımsak tüketiyorum...

Abone ol

DUVAR - Kar kış demeden her gün 20-30 dakika yürümek gerektiğini belirten Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kışın nasıl beslendiğini açıklayarak, vücudun hastalıklara karşı direncini artıracak önerilerde bulundu. Karatay, "Kışın lahana, karnabahar, turp, çiğ havuç, soğan ve sarımsak yiyorum. Onlar prebiyotiktir. Probiyotik nedir? Probiyotikler bağırsaklarımızdaki dost bakterileri besler, çoğalmasını sağlar. Probiyotik ise canlı bakteri içeren yiyeceklerdir, vücuda girmesi gerekir" tasiyesinde bulundu.

Bol bol kelle paça, işkembe çorbası içilmesini de tavsiye eden Karatay, "Kışın hastalıklardan korunmak için sadece beslenmek değil yaşam şekli de önemli. Her gün 20-30 dakika yürüyeceksiniz. Ellerinizi çok iyi yıkayacaksınız, bol bol kelle paça, işkembe çorbası içeceksiniz. Köy yumurtası yiyeceksiniz, kemik suyu içeceksiniz. Birde içtiğiniz bir bardak suya bir çay kaşığı kristal kaya tuzu eritip öyle içeceksiniz. Aynı zamanda kış boyunca kristal kaya tuzlu suyu burnunuza sabah, akşam çekeceksiniz, gargara yapacaksınız" dedi.

(İSTANBUL-DHA)