'Kardeşimin ölüm raporuna el yazısıyla Covid 19 yazdılar'

Mersin’de Covid-19 nedeniyle vefat eden ve “doğal ölüm” raporu verilen, ölüm nedeni bölümüne ise daha sonra el yazısı ile “Covid-19” notu düşülen işçinin ablası Ceylan Canatan: "İnsanları kandırmayın. Ben kardeşimin cenazesini aldım geldim, kim bunun hesabını verecek?"

Abone ol

DUVAR- Mersin’de koronadan ölen ancak “doğal ölüm” raporu verilen işçinin ablası yaşadıklarını anlatarak, "Bu kimin suçu? İnsanları kandırmayın" dedi.

Şehirde sanayinin yoğunlaştığı serbest bölgede kronik hastalığı olmasına karşın zorla çalıştırıldığı belirtilen 37 yaşındaki bir işçi rahatsızlanmasının ardından hastaneye kaldırılmış ve Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından Tarsus Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirmişti. Hastanenin düzenlediği ölüm belgesinde vefat sebebi önce “doğal ölüm” şeklinde yazıldı. İşçinin ailesi bu rapora itiraz edince de doktorun el yazısı ile “Covid-19” yazısı eklendi. Ölen işçinin ablası Ceylan Canatan yaşadıkları olayla ilgili olarak, “İnsanları kandırmayın. Ben kardeşimin cenazesini aldım geldim, kim bunun hesabını verecek? Devlet yetkilileri neden normal ölümmüş gibi gösterdiler? Yapılan haberlerden sonra kardeşim hakkında yeniden ölüm raporu düzenlenip bize gönderildi. Bu kimin suçu?" diye sordu.

'SİNİR KRİZİ GEÇİRİYOR DEDİLER'

Canatan, açıklamasında şunları söyledi:

"Kardeşimle beraber Tarsus Devlet Hastanesi’ne gitmiştik, grip teşhisi ile eve gönderdiler. Üç gün sonra fenalaştı, test yaptırmaya gittik, akşam pozitif geldi, hastaneye gittik, yatırdık. Kardeşim 9 gün boyunca çok iyidi, 9 gün sonra sürekli nöbet geçirdi. Ben de pozitif olup iyileşmeme rağmen refakatçi olarak gittim. Tüm gece nöbet geçirdiğini gördüm, doktorlara söyledim, onlar 'sinir krizi geçirdiğini' söylediler ama ben kardeşimin nöbet geçirdiğini biliyordum, onlar anlamak istemediler. Kardeşimin bilinç dışı davranışlarını kameraya aldım ve doktora gönderdim. Yoğun bakıma yatırdılar. Sonra kardeşimin kalbi durdu. Koronadan ölmediyse neden 'korona tetikledi' dediler? Neden 'hastalığı kaldıramadı' dediler. Herkes suçlu… Test verdim, test sonucum yok. 27’sinde verdiğimin hiç sonucu çıkmadı, 30’unda verdiğimin belirsiz olduğunu söylediler. Neden insanların sağlığını önemsemiyorsunuz? İnsanları kandırmayın. Ben kardeşimin cenazesini aldım geldim, kim bunun hesabını verecek? Bizim ölüm raporundan sonra kardeşimi istediğimiz gibi defnedemedik? Biz biliyorduk koronadan öldüğünü. Devlet yetkilileri neden normal ölümmüş gibi gösterdiler? Yapılan haberlerden sonra kardeşim hakkında yeniden ölüm raporu düzenlenip bize gönderildi. Bu kimin suçu?" (ANKA)