Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca korona virüsüne yakalandı

Görevden alınan ve tutuklanan Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca'nın korona virüsü testi pozitif çıktı. Alaca'nın daha önce de hastalığa yakalandığı belirten kardeşi Şilan Alaca, "İkinci kez Covid’e yakalanmış bir insanın hala cezaevinde tutuklu olmasını hangi hukuk ile açıklayacaksınız" dedi.

Abone ol

DUVAR - Yerine kayyım atanan ve tutuklu olarak cezaevinde bulunan HDP'li Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca, korona virüsüne (Covid-19) yakalandı.

Alaca'nın kardeşi Şilan Alaca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Ablam Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca’nın Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevinde yapılan covid testi pozitif çıktı. Avukatlarımız aracılığı ile yaptığımız tahliye başvurusuna bir cevap alamadık” dedi.

'AİLESİ VE AVUKATLARIYLA GÖRÜŞTÜRÜLMÜYOR'

Şevin Alaca'nın daha önce Covid-19'u atlattığı ve 4 kez akciğer ameliyatı olduğu aktaran Şilan Alaca, şöyle devam etti:

“24 Ağustos’ta Covid geçirmiş ve tedavi olmuştu. Daha önce 4 kez akciğer ameliyatı geçirmiş ve ikinci kez Covid’e yakalanmış bir insanın hala cezaevinde tutuklu olmasını hangi hukuk ile açıklayacaksınız. 6 gündür ne ailesi ne avukatları ile görüştürülmüyor. Sağlık durumu hakkında sağlıklı bilgi alamıyoruz.” (HABER MERKEZİ)