Kartal Belediyesi, tüm mahallelerin ısı haritasını çıkarıyor

İlçedeki tüm mahallelerin ısı haritasını çıkarmaya başlayan Kartal Belediyesi, ölçümler tamamlandığında müdahale planlarını bu verilere göre hazırlayacak.

Abone ol

DUVAR - Kartal Belediyesi, kapsamlı bir çalışma ile 'Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı' hazırlıyor. ‘Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’ çerçevesinde Belediye Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Bina Yönetim Şefliği ekipleri, ilçenin 20 mahallesinde çalışma başlattı. Mahalleleri tek tek gezen ekipler, termometre ile ısı ölçümleri yaparak mahallelerin kentsel ısı haritasını çıkarmaya başladı. Belediye, ekiplerin kentsel ısı haritası ölçümlerini tamamlaması ile birlikte müdahale planlarını bu verilere göre hazırlayacak.

Belediye, ilçenin iklim direncini geliştirmek için stratejik planını güncelliyor. İlçedeki yeşil alanların artırılması, hava koridorlarının oluşturulması, enerji verimliliğinin ve yenilenebilir enerji kaynaklarının teşvik edilmesi, karbon ayak izinin azaltılması gibi müdahaleler ile kentin iklim direncini geliştirmek hedefleniyor.

Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, ilçenin daha yaşanabilir, sürdürülebilir ve dirençli bir kent olması için kararlı olduklarını ve çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Yüksel, şunları kaydetti:

"İçinde bulunduğumuz iklim değişikliği ve buna bağlı küresel ısınma problemi, sadece Kartal’ı değil, ülkemizi ve tüm dünyayı etkiliyor. Bu çalışmaları hem kentteki yaşam kalitesini artırmak hem de çocuklarımıza daha yaşanabilir bir Kartal ve dünya bırakmak için başlattık. Akıllı, sürdürülebilir ve yeşil şehirler vizyonu ile Kartal’ın iklime direncini geliştirecek projeler geliştiriyoruz."