Karteks'e ikinci kez kayyım atandı

Adana'da ‘FETÖ/PDY’ye finans sağlamaya devam ettiği kanıtlanan ünlü tekstil ve enerji şirketine yeniden kayyım atandı. Öte yandan Tuğba Kuruyemiş’e kayyım kararının ardından, yönetim TMSF’ye geçti.

Abone ol

DUVAR - Adana'da 'FETÖ/PDY'de finans desteği sağladığı gerekçesiyle 'örgütün kasası' olduğu öne sürülen Hasan Kadı ve kardeşi Mehmet Kadı'nın ortak olduğu Karteks Tekstil ile Karteks Enerji ve Karres Enerji adlı üç ayrı şirkete kayyım atandı. Karteks Tekstil, 2015 yılı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine 394'üncü sıradandan girmişti.

Kadı kardeşlerin ortak oldukları 3 şirkete 4 Nisan 2016 tarihinde de kayyım atanmıştı. Karar ardından 12 gün sonra Mehmet Kadı, İstanbul'da şirketlerine ait malzemeleri usulsüz sattığı ihbarı üzerine yakalandıktan sonra işyerindeki paralara da el konulmuştu.

Polis, her yerde 'örgütün kasası' olduğu iddia edilen Hasan Kadı'yı ararken, 16 Aralık 2016'de çıkartılan 'Kanun Hükmünde Kararname' (KHK) ile kayyımun görevi sona erdi ve şirketler de Mehmet Kadı, 'yönetim kurulu' başkanı oldu. Aradan geçen 10 aylık zaman diliminde Kadı'nın örgütle bağını kesmediği ve finans desteği verdiği tespit edildi.

YENİDEN KAYYIM ATANMASINA KARAR VERİLDİ

3 Ekim 2017'de  Adana 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği yeniden kayyım atanmasına karar verdi. Mahkeme kararında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada elde edilen delillere dikkat çekilirken 'FETÖ/PDY' terör örgütüne finans sağlanması faaliyetleri kapsamında finans kaynağı olduğu iddia edildi.  (DHA)

Tuğba Kuruyemiş'e kayyım atandı, yönetim TMSF'ye geçti

Türkiye genelinde 63 mağazası bulunan Tuğba Kuruyemiş’e kayyım atandı. Sulh Ceza Hâkimliği kararı ile yapılan kayyım ataması ile birlikte şirketin yönetimi TMSF’ye geçti.

Aydın merkezli Tuğba Kuruyemiş (Tuğba Kuruyemiş Şekerleme Gıda Meşrubat İnşaat Turizm Yerli Ürünleri İmalat Sanayi Ticaret İthalat Ve İhracat Limited Şirketi) Türkiye’nin en büyük kuruyemiş firmalarından biri konumunda. 1980’de Aydın’da kurulan şirketin sahibi Tonkul Ailesi. Türkiye genelinde 63 mağazası bulunan Tuğba Kuruyemiş’in sahipleri bir süre önce FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Şirketin kurucusu Ahmet Tonkul ve oğlu Fatih Tonkul, 3 ay 7 gün tutuklu kaldıktan sonra geçen kasım ayında tahliye edilmişti.

Hürriyet'ten Diçer Gökçe'nin haberine göre, Tonkul Ailesi’nin şirketlerinden Tuğba Kuruyemiş’e, yürütülen soruşturma kapsamında kayyım ataması talebi gündeme geldi. Savcılığın talebini değerlendiren Aydın Sulh Ceza Hakimliği Tuğba Kuruyemiş’e kayyım atadı. Kayyım ataması kararı ile birlikte şirketin yönetimi TMSF’ye geçti.