Kartonsan grevi kazanımla sonuçlandı

Kartonsan işçilerinin 108 gün önce başlattığı grev, bugün kazanımla sonuçlandı. İş yeri temsilcisi Mustafa Gürel, taleplerinin karşılık bulduğunu, pazartesi günü iş başı yapacaklarını söyledi.

Abone ol

Dilara Yazıcı

KOCAELİ - Kartonsan’da yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma çıkmaması üzerine işçiler, 22 Aralık 2022 yılında greve çıktı. Selüloz-İş Sendikası Kocaeli Şubesi'nin örgütlü olduğu Kartonsan’da haklarını almak için greve giden işçilerden bugün kazanım haberi geldi.

Grevde 108 günü geride bırakan işçiler, pazartesi günü iş başı yapacak.

EN DÜŞÜK ÜCRET 20 BİN 115 TL'YE ÇIKARILDI

Kartonsan iş yeri temsilcisi Mustafa Gürel, 22 Aralık'ta çıkmış oldukları grevin 108'inci gününde sonuçlandığını ve imzaların atıldığını söyledi. Pazartesi günü sabah 08.00 itibari ile iş başı yapacaklarını belirten Güler, ''Grev arkadaşlarımızın bilgisi dahilinde son buldu. Mutluyuz. Kartonsan işçisi ilk gün söylediğimiz gibi istediği sonucu aldı. İçeriye kazançla giriyoruz" diye konuştu.

Anlaşma sonucu 1 Mart 2023 itibariyle en düşük ücret 20 bin 115 TL’ye, ortalama ücret 22 bin 370 TL’ye ve en yüksek ücret de 28 bin TL’ye çıkarıldı. Aynı zamanda sosyal haklarda da iyileştirilmeye gidilerek, yüzde 20 civarında bir artış gerçekleşti. Ramazan gıda yardımı ise 3 bin TL olarak belirlendi.