Kasklı hücum yelekli saldırgan sokakta önüne geleni bıçakladı: 5 yaralı

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde kafasında kask, belinde balta ve yüzünde maske olan 18 yaşındaki genç sokakta 5 kişiyi bıçakla yaraladı. İki yaralının hayati tehlikesi var.

Abone ol

DUVAR - Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde balta ve bıçakla 5 kişiyi yaralayan şüpheli gözaltına alındı.

Olay, akşam saatlerinde Tepebaşı ilçesine bağlı Uluönder Mahallesi’nde meydana geldi. A.K, iddiaya göre evinde bir süre bilgisayar oyununu oynadıktan sonra, daha önceden temin ettiği kask, maske ve hücum yeleğini giyip, eline aldığı balta ve bıçakla sokağa çıktı. DHA'nın haberine göre kıyafeti ve elindeki kesici aletlerle görenleri endişelendiren A.K, Uluönder tramvay durağında bekleyenlere saldırdı. A.K, elindeki kesici aletlerle önüne gelen herkese vurmaya başladı.

 18 yaşındaki A.K. saldırıları kameraya çekti. 


GÖREVE GİDERKEN DURDURDU

Panik ve korku içerisinde kaçmaya çalışanlardan bazıları A.K’nin saldırısı ile çeşitli yerlerinden yaralandı. Bu sırada görev yerine giden bir polis memuru yaşanan kargaşayı fark etti. Bir kişinin elindeki bıçak ve balta ile çevresindekilere saldırdığını gören polis memuru, şüpheliyi durdurmak için hamle yaptı. Kaçmaya çalışan A.K. takip sonucu yakalandı. Şüpheli daha sonra olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yaşanan olay sırasında ise bıçak darbeleriyle yaralanan 5 kişi, olay yerine gelen sağlık ekibinin müdahalesinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Yaralılardan 2'sinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Eskişehir Emniyetinden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "12.08.2024 tarihinde Tepebaşı-Rauf Orbay Caddesi -Şehit Rüstem Demirbaş Parkı çay bahçesi içerisinde "Bıçakla Yaralama" olayı ile ilgili olarak kafasında kask, yüzünde maske, üzerinde hücum yeleği ve elinde bıçak olan şüpheli Arda K. isimli şahıs, çay bahçesinde oturan 5 şahsı sebepsiz yere bıçaklayarak kaçarken ekiplerimizce yakalanarak etkisiz hale getirilmiş, suç unsuru kesici-delici alet muhafaza altına alınmıştır.

Yaralı şahısların tedavileri için şehirde bulunan hastanelere sevkleri sağlanmıştır. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir."

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eskişehir’de 5 kişiyi yaralayan saldırganın gözaltına alındığını duyurdu ve yaralı vatandaşlara acil şifalar diledi.

Olaya ilişkin soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü söyleyen Tunç’un X hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

“Eskişehir’de sokakta kesici aletle rastgele insanlara saldırarak 5 kişiyi yaralayan şüpheli A.K., Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma kapsamında yakalanarak gözaltına alınmıştır. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Saldırıda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.”

(ANADOLU AJANSI)