Katalan meclisinde kralın fotoğrafı yırtıldı

Katalonya'daki eylemlerde İspanya Kralı Felipe'nin fotoğrafını yakanların gözaltına alınmasının ardından altı milletvekili kralın fotoğrafını yırtarak eylemcilere destek verdi. Milletvekilleri, "Halkımızla gurur duyuyoruz" dedi.

Abone ol

DUVAR - İspanya'nın özerk bölgesi Katalonya'da, İspanya Kralı VI. Felipe'nin fotoğraflarını yakanların gözaltına alınması mecliste kralın fotoğrafı yırtılarak protesto edildi.

Bağımsızlık yanlısı sosyalist Halk Birlik Adaylığı (CUP) milletvekilleri Katalan parlamentosunda yaptıkları açıklamada: "Bizim de bir mesajımız var: halkımızla gurur duyuyoruz, korkmuyoruz çünkü bizim bir kralımız yok" ifadelerini kullandılar. Altı milletvekili basın açıklamalarının sonunda Kral Felipe'nin fotoğrafını yırttı.

Katalanların ulusal günü olarak 11 Eylülde kutlanan 'Diada' gösterilerinde Kral Felipe'nin fotoğraflarını yaktığı iddiası ile beş kişi hakkında İspanya Ulusal Mahkemesi tarafından soruşturma başlatılmıştı. Fotoğraf yaktığı iddia edilen kişiler hakkında yakalama ve gözaltı kararı da çıkaran mahkeme; terör, uyuşturucu tacirliği ve yolsuzluk davalarına bakmasıyla biliniyor. (DIŞ HABERLER)