Kavak Apartmanı davası: Şantiye şefi hakkında yakalama kararı

Nurdağı'nda depremde yıkılan ve kaçak olduğu ortaya çıkan Kavak Apartmanı davasında ara karar açıklandı. Mahkeme şantiye şefi hakkında yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi.

Abone ol

İSTANBUL- Maraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerde Antep'in Nurdağı ilçesinde yıkılan Kavak Apartmanı için açılan davada, İslahiye Ağır Ceza Mahkemesi ara kararını açıkladı.

26 kişinin enkaz altında kalarak hayatını kaybettiği Kavak Apartmanı davasında, aralarında görevden alınmış eski Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın olduğu 6 sanık bulunuyor. İslahiye Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, Kavak Apartmanı, 1998 yılında ruhsatsız inşa edildi. Ökkeş Kavak binanın yapı sorumluları arasında yer aldığı için tutuklandı. 2001 yılında tamamlanan binada, Ökkeş Kavak ve Mustafa Türkmen yapı sorumlusu olarak görev aldı. Sanıklar sahte belgelerle yapı ruhsatı düzenlemekle suçlanıyor.

TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINA... 

Bugünkü duruşmada İslahiye Ağır Ceza Mahkemesi, eski Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak ile Mustafa Türkmen'in tutukluluk hallerinin devamına, diğer sanıklardan şantiye şefi Serdar Çelebi Köse hakkında yakalama kararı çıkartılmasına hükmetti. Mahkeme, davayı 9 Ekim'e erteledi.

'TAKSİRLE ÖLÜME NEDEN OLMA'

İddianameye göre deprem nedeniyle yıkılan binanın fiilen yapım sürecinde, projelendirme, yapım ve iş bitim aşamalarında 1997 tarihli Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik ve İmar Kanunu'nda yer alan esaslara uyulmadı. İddianamede, belediye başkanı seçilmeden önceki yıllarda yapılan binanın müteahhidi olan Ökkeş Kavak ile diğer sanıkların, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 2 yıl 8’er aydan 22 yıl 6’şar aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.