Kayı İnşaat işçilerinden patron Coşkun Yılmaz hakkında suç duyurusu

İnşaat-Sen Hukukçular Koordinasyonu, Kayı İnşaat işçilerinin maaşlarını 2 yıldır ödemeyen patron Coşkun Yılmaz hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

DUVAR- İnşaat Emekçileri Sendikası (İnşaat-Sen) Hukukçular Koordinasyonu, sendikaya bağlı Kayı İnşaat işçilerinin maaşlarını 2 yıldır ödemeyen patron Coşkun Yılmaz hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde bir araya gelen işçiler ve avukatlar basın açıklaması yaptı.

“Kayı İnşaat patronu Cengiz Yılmaz işçilerin alacaklarını vereceksin” pankartı ve “Coşkun Yılmaz’ı kimler koruyor”, “Alacağımızı almaya geldik” dövizleri açılan açıklamada, “Direne direne kazanacağız”, “Coşkun Yılmaz hakkımızı ver” sloganları atıldı.

'ANLAŞMA BELGESİNE RAĞMEN ÖDEME YAPILMADI'

Hukukçular Koordinasyonu adına açıklama yapan Avukat Sevda Bayram, Coşkun Yılmaz’ın yöneticisi olduğu Kayı İnşaat ve Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bünyesindeki yaklaşık 300 işçinin sözleşme yükümlülükleri gereği inşaatları tamamlamak üzere çalıştıklarını, ancak 2018 Aralık ayı itibarıyla işçilerin hak edişlerinin verilmemeye başlandığını aktardı.

İşçilerin 2019 Aralık ayında Kayı İnşaat’ın Cezayir’deki 5 farklı şantiye alanında yaklaşık 70 gün süren grev gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Bayram, “Greve başlanması üzerine Coşkun Yılmaz tarafından maaş ödemelerinin yapılacağına ilişkin beyanlar dile getirilmiştir. Diğer taraftan, Cezayir askeri kuvvetleri de işçileri sınır dışı etmek ile tehdit ederek baskı oluşturmuştur. Süreç sonucunda işçiler grevi sonlandırmak zorunda kalmıştır. İşçiler ile Kayı İnşaat arasında bir yıllık hak edişlerinin taksitler halinde ödenmesine ilişkin Cezayir’de ihtiyari arabuluculuk anlaşma belgeleri imzalanmıştır. Fakat herhangi bir taksitin ödemesi yapılmamıştır” dedi.

'BAKANLIKLAR SÖZÜNÜ TUTMADI'

İşçilerin bu kez alacaklarını cebri icra yolu ile elde etmeye çalıştıklarını dile getiren Bayram, “İzlenilen hukuki süreçler sonucunda dahi alacakları ödenmeyen işçiler Çalışma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ile görüşmeler yapmıştır. İşçilere hukuki yollara başvurulması gerektiği, bizzat konu ile ilgilenileceği ve Dışişleri Bakanı tarafından da 2020 Ekim ayında ödemelerin yapılacağı ifade edilmiştir. Fakat bu vaat de yerine getirilmemiştir” diye konuştu.

Bayram, “işçi alacaklarının ödenmemesine yönelik eylemleri suç teşkil eden Coşkun Yılmaz’ı ve bu süreçte Coşkun Yılmaz ile bilinçli olarak birlikte hareket eden kişilerin tamamını savcılığa bildireceğimizi ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı buradan kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından avukatlar adliye binasına girerek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. (Kaynak: MA)