Kayıp kadının cesedi 9 metrelik yılanın içinden çıktı

Endonezya'da hasta çocuğuna ilaç almak için evden çıkan, ardından kendisinden haber alınmayan Siriati isimli kadının bir piton tarafından yutulduğu anlaşıldı.

Abone ol

DUVAR - Güney Asya ülkesi Endonezya'nın Güney Sulawesi eyaletinde 9 metre uzunluğunda bir piton yılanının bir kadını yuttuğu bildirildi. Siteba köyünde yaşayan 36 yaşındaki Siriati, 2 Temmuz Salı günü sabah saatlerinde hasta çocuğuna ilaç almak için evinden ayrılmıştı. Siriati'nin evine dönmemesi üzerine polis, kadının bulunması için çalışma başlattı.

AA'nın aktardığına göre, Siriati'nin eşi Adiansa, evden 500 metre ileride eşinin terlikleri ve pantolonunu buldu. Polis yetkilileri, terliklerin bulunduğu bölgeye 10 metre mesafede 9 metrelik bir piton olduğunu fark etti. Pitonun gövdesinin çok şişkin olduğunu fark eden yetkililer, vahşi hayvanın Siriati'yi yutmuş olabileceğinden şüphelendi. Köylülerin yardımıyla öldürülen pitonun karnından Siriati'nin cansız bedeni çıkarıldı.

BACAĞINDA ISIRIK İZİ BULUNDU

Yılanın karnından çıkarılan Siriati'nin cansız bedeni, ertesi gün defnedilmek üzere köyü Siteba'ya götürüldü. Yılanın yakalandığı ve cesedin çıkarıldığı anın görüntüleri de basına ve sosyal medyaya yansırken, köyün Iyang isimli yetkilisi, yılanın kadını yerel saatle 07.30 sıralarında öldürdüğünün tahmin edildiğini anlattı. Iyang, olayla ilgili olarak, "Çocuğuna ilaç almak istemişti. En küçük oğlu 3 yaşında. Erkek kardeşini ziyaret ediyordu ve önce ormandan geçmesi gerekiyordu. Kardeşi uzun bir süre boyunca onu bekledi ama gelmedi. Bu yüzden de erkek kardeşi kadının eşini aradı" bilgisini verdi.

Polis yetkilisi Idul ise kadının bacağında bir ısırık izinin olduğunu belirterek, "Bu, sanıyoruz bir yılan ısırığı. Yılan ısırdıktan sonra kendisini mağdurun etrafına sarmış, ardından da onu tamamen felç etmiş olmalı" ifadelerini kullandı. Siriati, son 24 günde piton tarafından yutularak hayatını kaybeden ikinci kadın oldu. 9 Haziran'da Güney Sulawesi'nin Kalempang köyünde 45 yaşındaki bir kadının cesedi, 5 metrelik pitonun içinden çıkarılmıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)