Kayıp şehir gizemini koruyor: Cahokia neden terk edildi?

ABD’nin Illinois eyaletinde bulunan Cahokia yerleşim bölgesinde, şehrin en parlak döneminde 15 bin kişi yaşıyordu. Araştırmacılar, şehrin neden terk edildiği konusunda henüz kesin bir sonuca varamadı.

DUVAR - Cahokia, birkaç yüz yıl boyunca ABD'de bugünkü Illinois eyaletinin sınırları içinde kalan bir yerleşimdi. Hareketli ve hayat dolu şehir geçmişte yaklaşık 15 bin kişiye ev sahipliği yapıyordu; ne var ki 14'üncü yüzyılın sonunda terk edildi ve araştırmacılar hâlâ neden terk edildiğinden emin değil. 2021 yılında yayınlanan bir araştırma, daha önce ortaya atılan bir görüşü geçersiz kılmıştı. Daha önce, Cahokia’nın etrafındaki arazinin ormansızlaşması ve haddinden fazla kullanımının, bölgede büyük ölçekli erozyona ve sele yol açtığı, bunların da bölgeyi yerli Amerikalılar için daha az yaşanabilir kıldığına inanılıyordu.

Haberin Devamı
Bu otomobilin fiyatı 1 milyon TL'nin altına düştü İBAN'a para yollarken iki kere dikkat Akaryakıt fiyatları güncellendi: 23 Temmuz benzin, mazot fiyatları Mevduat faizlerinde son durum belli oldu: 250 bin TL'nin getirisi uçtu Son anket belli oldu: CHP'nin oyları arttı, birinci parti değişiyor En güçlü pasaportlar belli oldu: Türkiye'nin sıralaması değişti