Kaymakamlara FETÖ operasyonu

İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla 'FETÖ' ile iltisaklı oldukları gerekçesiyle çok sayıda kaymakam görevden alındı.

Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla çok sayıda çok sayıda kaymakam görevden alındı. Kaymakamlara "FETÖ soruşturması" başlatıldığı ileri sürüldü. Daha önce "Devletin kritik noktalarında FETÖ'cüler var" dediği için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun canlı yayında tepki gösterdiği eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ağrı'da üç kaymakamın görevden alındığını şu mesajla duyurdu:

“Ata yurdum Ağrı’dan üç kaymakam FETÖ iltisakları dolayısıyla görevden alındı. Demek ki neymiş, kripto unsurlar her yerde varlar."

Metiner’in, aynı paylaşımında “Kurumsal asabiyete gerek yok. Her an tetikte olmalı ve yapılan uyarıları dikkate almalıyız” diyerek isim vermeden Süleyman Soylu'ya gönderme yaptı.

İçişleri Bakanlığı'ndan valiliklere gönderilen talimat doğrultusunda 40'tan fazla kaymakamın görevden alındığı ileri sürüldü. İlk gelen bilgilere göre Ağrı'dan 3 kaymakam görevden alındı. Görevden alınanlar arasında Diyadin Belediyesi'ne kayyım olarak atanan Hasan Doğan da var. Yine aynı zamanda kayyım olan Diyarbakır Silvan Kaymakamı Mehmet Uslu görevden alındı.

Şanlıurfa Karaköprü Kaymakamı Ufuk Akıl ve Akçakale Kaymakamı Hamza Özer'in yanı sıra Batman'ın Sason ve Beşiri kaymakamları, Erzurum'un Uzundere, Narman ve Hınıs kaymakamları, Tunceli'de 1 vali yardımcısı ve 1 kaymakam ile Erzincan'da 1 kaymakam, Iğdır'da 1 vali yardımcısı ve Karabük'te 1 vali yardımcısı da görevden alındı. Görevden alınacak mülki idare amirlerinin sayısının 400'ü bulduğu iddia edildi. (HABER MERKEZİ)