'Kayyım değil belediye başkanı atadık'

AK Partili Erol Kaya, HDP'li belediyelere 'kayyım değil başkan' atadıklarını söyledi. Kaya, AK Partili belediyelerde de cemaatle ilgisi olduğu iddia edilen 2 bin 200'e yakın çalışan hakkında işlem yapıldığını söyledi.

Abone ol

DUVAR - AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, HDP'li belediye başkanlarının daha önce görevden alınmamasını 'bir eksiklik' olarak nitelendirdi.

Çankırı Belediyesi tarafından düzenlenen Uçak Kütüphanesi'nin açılışı için geldiği Çankırı'da gazetecilerin sorularını cevaplandıran Erol Kaya, "AK Parti'de cemaat temizliği yapılacak mı?" sorusuna şu karşılığı verdi:

"15 Temmuz’da yaşadığımız talihsiz süreçten sonra hem Ak Parti kendi bünyesinde, kamuda bütün yapılar üzerine düşeni yapmaya çalışıyor. Biz de Ak Parti olarak özellikle teşkilat başkanımız teşkilat bünyesinde, yerel yönetimler de yerel yönetimler üzerinde bu yapıyla ilgili iltisaklı yada geçmişten bu güne bağı olanlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Baz aldığımız tarih 1 Ocak 2014 yani 17-25 Aralık sonrası. Yerel yönetimlerde şu ana kadar Ak Partide 4 belediye başkanımızı partiden ihraç ettik, 1 belediye başkanının istifasını aldık. 20 meclis üyemizin istifaları alındı, 2 bin 200’e yakın belediye çalışanı hakkında belediye başkanlarımız işlem yaptı. Talihsiz bir süreç yaşıyoruz."

'BELEDİYE BAŞKANI OLARAK DEVAM EDECEKLER'

Bu açıklamalarına bir ilave yapmak istediğini belirten AK Partili, Kaya, sözü HDP'li belediyelere kayyım atanmasına getirdi:

"HDP’li belediyelere kayyum atanması ile ilgili. 30 belediyeye kayyum ataması yapıldı. 25’i HDP ya da eski ismi ile BDP’li belediye, 3’ü Ak Partili, 2’si MHP’li. Kayyum ifadesi doğru bir ifade değil. 30 belediyemize belediye başkanı görevlendirme yapılmıştır. Mahkumiyetleri kesinleşirse ve belediye başkanlıkları düşerse bu kişiler kayyum değil Belediye Başkanı olarak devam edecekler."

'HAYIRLI UĞURLU OLSUN'

Belediyeleri daha önceki yıllarda da kayyım atandığını belirten Kaya, şöyle devam etti:

"HDP’li belediyelere yönelik niçin bunlara kayyum ataması yapılıyor eleştirilerine gelirsek Türkiye’de bu tür uygulamalar ilk kez yapılmıyor. 90’lı yıllarda da yapıldı. Bu ülkenin kaynaklarını şehirleri imar etmek, hizmet etmek yerine kamu hizmeti yapmak yerine, şehirleri yaşanmaz getirdiler terörle iltisaklı hale getirdiler. Dolayısı ile İçişleri Bakanlığı, valilerin yaptığı Anayasaya hem de Terörle Mücadele Yasası'na ve kanun hükmündeki kararnamelere uygun kanuni işlemlerdir. Yapılmaması bir eksiklikti. Hayırlı uğurlu olsun. Birkaç ay içinde şehirlerin ne kadar değiştiğine şahit olacağız. Bölge insanı rahat olsun."