Kayyım eyleminde iktidara 'silinirsiniz' mesajı

Diyarbakır'daki nöbet eyleminde konuşan Eğitim Sen yöneticisi Abbas Şahin, "AKP’de bir çöküş süreci başladı. Siz ne kadar da halkın gündeminden düşürmeye çalışsanız, yıkılışınızın günü gelmiştir artık" ifadelerini kullandı. Van'daki kayyım protestosunda ise HDP'li Kemal Bülbül, "Kürt sorununu çözmezseniz Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, nice partiler gibi silinip gideceksiniz ve Van'da tabelanız kalmayacak" dedi.

Abone ol

DUVAR - Kayyımlara karşı Diyarbakır ve Van'da yapılan Demokrasi Nöbeti eylemlerinde, AK Parti'de çöküşün başladığı ve Kürt sorununu çözmezse Anavatan ve Doğru Yol partileri gibi silineceği mesajları verildi.

Diyarbakır'daki Demokrasi Nöbeti eyleminin 35'inci gününde Lise Caddesi'nde toplanan HDP'lilere Eğitim Sen yöneticileri de destek ziyaretinde bulundu. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul konuşmasında, “Hukuksuz bir şekilde her şey bir kaba gücün elinde, yargıyı da bir sopa olarak kullanarak tüm temel değerleri, insanlığa ait hukuku yok etmeye çalışıyor. Bakın iki gün önce eşbaşkanlarımız Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında bir dava açılmış ve bu dava neticesinde fezleke düzenlenmiş, tahliye kararı verilmişti. Ancak AKP- MHP ittifakı kendini yargının yetine koyarak ‘Biz onları serbest bırakamayız’ diyor. O zaman bizde onlara söylüyoruz, o zaman yargıya hakime savcıya ne ihtiyaç var? Adliye saraylarına ne ihtiyaç var? Her şey sen olduysan bunları kapat. Halkı da kandırmaya çalışma, ülkede hukuk varmış gibi de davranma” dedi.

Toğrul’dan sonra Eğitim Sen Diyarbakır 1 ve 2 Nolu şubeler adına Abbas Şahin konuştu: "AKP’de bir çöküş süreci başladı. Bu çöküşü halkın gündeminden çıkarmak için bir kaos ortamı yaratılmaya çalışıldı. Amed, Van ve Mardin halkının iradesini gasp ederek kendisini meşrulaştırmaya çalıştı. Şu anda görüyoruz ki bu meşrulaştırma çabaları boşuna. Çünkü halk iradesi burada, direniş burada, sonucu da burada alacağız. Bizler özgürlüklerimizi her zaman sokakta kazandık, sokakta kazanmaya devam edeceğiz. Tarih bize şunu gösterdi. Haramiler her zaman tarihin çöp sepetine girmiştir. Şunu iyi biliyoruz, tünelin ucunda ışık görünüyor. Siz ne kadar da halkın gündeminden düşürmeye çalışsanız, yıkılışınızın günü gelmiştir artık. Öyle bir yıkılacaksınız ki, bu halk size öyle bir tokat atacak ki, tarihin çöp sepetine gideceksiniz."

KEMAL BÜLBÜL: GEREKİRSE KANDİL'LE GÖRÜŞÜR ÇÖZERİZ

Van'da HDP İpekyolu ilçe binası önünde yapılan nöbette konuşan HDP Milletvekili Kemal Bülbül de  "Cumhurbaşkanı, Sayın Selahattin Demirtaş'ın uyduruk gerekçelerle bir hukuk skandalıyla tutuklanmasından sonra söylemiş olduğu sözler yargının nasıl çalıştığını çok açık bir şekilde gösteriyor. Yargı bağımsızlığı diye bir şey kalmamıştır. Yargı saray talimatıyla çalışmaktadır" dedi.

Van'da kayyım protestosunda HDP'li Kemal Bülbül konuştu.

HDP'ye karşı Diyarbakır il binasında yapılan eylemlere de değinen Bülbül, şöyle konuştu: "HDP'nin 7 milyon seçmenini suçlu gibi göstermeye çalışan zihniyette diyoruz ki; analarla aramıza girme. Analarla biz sorunu çözeriz. Biz gerekirse Kandil'le de görüşür sorunu çözeriz. Yeter ki sizin ülkede var olan bir sorunu kabul etme beceriniz olsun. Siz Kürdün varlığını da, sorunun varlığını da kabul etmiyorsunuz. Buraya kayyım atanması da Kürt sorunun bir parçasıdır. Kadına yönelik katliamı, çevre sorunu, ekonomi sorunu da Kürt sorunun bir parçasıdır. Kürt sorunu psikolojik, ekonomi, kamusal olarak yani her şekilde etkilemektedir. Gelin sorunu demokratik müzakere ile konuşarak çözelim. Bunu böyle yapmaz iseniz Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi nice partiler gibi silinip gideceksiniz ve Van'da tabelanız kalmayacak." (HABER MERKEZİ)