Kayyım gazeteciyi işten çıkardı

Beş yıldır Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi basın biriminde çalışan Oğur Yaşar Güler işten çıkarıldı. İşten çıkarılma gerekçesi personel fazlalığı olarak gösterildi. Güler, “Madem personel fazlaydı, neden aynı birime 4 kişi işe alındı” diye soruyor.

Abone ol

DİYARBAKIR- Oğur Yaşar Güler 5 yıldır Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi basın biriminde çalışıyordu. Belediyenin çalışmalarını görüntüleyen ve haber yapan Güler, bir telefonla işten çıkarıldığını öğrendi.

Güler, söz konusu telefon görüşmesini şöyle anlattı: “Halkla İlişkiler Müdürü Ferdi Altun aradığında akşamdı, evdeydim. Bana ‘Yarın işe gelme’ dedi. ‘Neden’ diye sorunca, işten çıkarıldığımı söyledi. Ona da, Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı talimat vermiş. Tabi bir telefonla işten çıkarılmayı kabul edemeyeceğimi söyledim.”

‘BURASI BAKKAL DÜKKANI DEĞİL’

Ertesi gün belediyeye giden Güler, müdürlerle konuşmuş. “Burası bakkal dükkanı değil, ben de çırak değilim” şeklinde tepki gösteren Güler, işten çıkarıldığına dair yazılı bir belge istemiş. Güler, “Yazılı bir belge olmasa haklarımı aramam zor olacaktı” diyor.

Yazılı belgeyi alıncaya kadar belediyeye gidip gelmeye devam etmiş Güler. Sonunda bir belge vermişler. Basın Yayın Şube Müdürü Recep Özgüç’ün imzasını taşıyan belgede şunlar yazılı: “Basın Yayın Şube Müdürlüğümüzde çalışan Berat Dağhan ile Oğur Yaşar Güler’in personel fazlalığından iş akdinin sonlandırılması ve tarafımıza bilgi verilmesi hususunda; Gereğini bilgilerinize rica olunur.”

GÜLER’İN YERİNE 4 KİŞİ ALINDI

Yaşar Güler, işten çıkarılmasına gerekçe gösterilen “Personel fazlalığına” anlam vermediğini ifade ederek, şöyle dedi: “Eğer personel fazlaysa işten çıkarılan iki kişinin yerine neden dört kişi alındı?”

İşlerine son verilmeden önce iki kişinin basın birimine alındığına dikkat çeken Güler, “Bizi işten çıkarmayı kafaya koymuşlardı demek. İşe aldıkları iki kişinin işi öğrenmesi için beklettiler işten çıkarılmamızı. Onlar ortama alışınca bize ihtiyaçları kalmadı” dedi.

Evli ve bir çocuk babası olduğunu hatırlatan Oğur Yaşar Güler, haksız yere işten çıkarıldığına inanıyor. Güler, bağlı olduğu sendika ile görüştüğünü ve yakın zamanda işe geri dönebilmek için dava açacağını söyledi.