Kayyım protestosu: Diğer iller 'biz özgürüz' demesin

Diyarbakır’da HDP’li belediyelere atanan kayyımlara karşı başlatılan oturma eylemi 11’inci gününde devam ediyor. Lise Caddesi’nde HDP’li milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ve yurttaşların katıldığı oturma eylemine, Mali Müşavirler Platformu üyeleri yürüyüş yaparak katıldı. Grup, oturma eylemine katılanlar tarafından alkışlarla karşılandı.

Abone ol

DİYARBAKIR - Belediyeye kayyım atanması ile birlikte başlayan Diyarbakır’daki kayyım protestoları 11’inci gününe girdi. Düzenlenen basın açıklamasında bir konuşma yapan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık, “Kayyım sadece bu 3 ile atanmadı. Tüm Türkiye kentlerine atandı. Diğer kentler ‘Biz özgürüz’ demesin, kayyım her yere atandı” dedi.

‘SEÇTİKLERİMİZ BİZİ YÖNETSİN’

Oturma eylemine katılan Mali Müşavirler Platformu Üyesi Amine Demir ise, burada yaptığı konuşmada, “Bir ülkenin en çok ihtiyaç duyduğu şey demokratik bir ortamdır. Bizler sandığa gidip seçilmişlerin bizi yönetmesini istiyoruz. Bir gece ansızın gelen kayyıma hayır diyoruz” dedi.

‘KAYYIMLAR İŞGAL ANLAYIŞIDIR’

Basın açıklamasına katılanlardan Kürdistan Ulusal Gençliği (Civanên Neteweyî yên Kurdistanê) Sözcüsü Jiyan Timurtaş ise Kürtlerin, kayyımlara ve işgal anlayışına karşı durması gerektiğini ifade ederek, Kürtlerin ulusal birlik şemsiyesi altında toplanması gerektiğini söyledi. Basın açıklamasından sonra 10 dakika oturma eylemi yapıldı. (DUVAR)