Kaz Dağları eylemcileri serbest bırakıldı

Kaz Dağları ve benzeri yerlerdeki ekolojik yıkıma karşı 26 Ekim’de yapılacak mitinge katılmak için Ankara’ya yürürken gözaltına alınan sekiz kişi serbest bırakıldı.

Abone ol

DUVAR - Ankara'da 26 Ekim tarihinde yapılacak Büyük Ekoloji Mitingi'ne katılmak için İstanbul’dan Ankara'ya yürürken gözaltına alınan sekiz kişi serbest bırakıldı.

Kaz Dağları'nda altın madencisi şirket tarafından yapılan doğa katliamını protesto ve şirketin izinlerinin yenilenmemesi için İstanbul'un Kadıköy ilçesindeki Yoğurtçu Parkı'nda gerçekleştirilen eylemin ardından gece saatlerinde yürüyüşe başlayan 8 kişilik grup, polis tarafından Maltepe’de durduruldu. Polis, “Onlar ormandan gidene kadar biz burayı terk etmiyoruz” yazılı tişörtlerle ve “Geleceğimiz ve Kaz Dağları için Ankara’ya yürüyoruz” yazılı pankartla yürüyen grubu gözaltına alarak Maltepe Küçükyalı Karakolu'na götürdü.

Gözaltına alınan Murat Akbaş, Koray Türkay, Kerem Gürsu, Onur Akceylan, Canan Hakko, Kaan Meriç, Cenk Usta ve Eymen Demircan, emniyet ifadelerinin ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Yaşam alanı savunucuları, savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Grubu, adliye önünde aileleri ve çok arkadaşları karşıladı. (HABER MERKEZİ)