Kazakistan'da erkek şiddeti: Eşini öldüren eski bakana 24 yıl hapis cezası

Kazakistan'da mahkeme, eski ekonomi bakanı Kuandyk Bishimbayev'i eşinin ölümünden suçlu bularak 24 yıl hapis cezasına hükmetti.

Abone ol

DUVAR - Kazakistan'ın eski ekonomi bakanlarından 44 yaşındaki Kuandyk Bishimbayev, eşini öldürdüğü iddiasıyla görülen davada 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, mart ayında başlayan davada gösterilen videoda, Bishimbayev'in sadece bir mont ve bot giyen genç, zayıf bir kadına yumruk ve tekme attığı, kadını saçından çekerek yerde sürüklediği görülüyordu. Videodaki kadın 31 yaşındaki Saltanat Nukenova'ydı. Nukenova, daha sonra ölü bulundu. Bishimbayev, suçsuz olduğunu ve eşinin kendi kendine zarar vermesi sonucu öldüğünü iddia etti. 

'RÜŞVET' SUÇUNDAN 10 YIL HAPİS CEZASI ALMIŞTI

Mayıs-Aralık 2016 döneminde Kazakistan'ın ekonomi bakanı olarak görev yapan Kuandyk Bishimbayev, daha önce de 'rüşvet' iddiasıyla 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Eski bakan, üç yıldan az bir süre sonra af ve şartlı tahliyeyle serbest kalmıştı. 

20 milyon nüfuslu Kazakistan'da, hükümetin verilerine göre, her altı kadından biri erkek partnerleri tarafından şiddete maruz bırakıldıklarını söylüyor. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)