KCK davası kararına savcı ve avukatlar itiraz etti

KCK Ana Davası'nın savcısı verilen beraat kararları ve hapis cezalarına itiraz etti. Yargılananların avukatı Cihan Aydın ise tüm sanıkların beraat etmesi için temyiz başvurusu yaptıklarını söyledi.

Abone ol

DUVAR - KCK Ana Davası'nın savcısı 154 sanıktan 94'ü için verilen karara itiraz etti. 15 kişi için beraat istediğini belirten savcı, 43 kişi için beraat kararı verilmesinin usule ve yasaya aykırı olduğunu iddia etti.

Diyarbakır 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen KCK Ana Davası'nın 28 Mart'ta görülen duruşmasında karar açıklandı. 111 kişiye 21 yıl ile 1 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezaları verilirken, 43 kişi beraat etti. Mahkemenin kararına itiraz eden davanın savcısı Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi'ne başvurdu.

Mütalaasında 15 kişi için beraat kararı talep ettiğini hatırlatan savcı, 43 kişinin beraat ettiğini belirtti. "Terör örgütü yöneticiliği" suçlaması yöneltilen sanıkların bir kısmına sadece "Terör örgütü üyeliği" suçundan ceza verildiğini ifade eden savcı, 94 kişi hakkında verilen kararın usule ve yasaya aykırı olduğunu savunarak bozulmasını istedi.

KCK Ana Davası'nda yargılananların avukatlarından Cihan Aydın ise, ceza verilen kişilerin berat etmesi gerektiğini iddia ederek temyiz başvurusu yaptıklarını söyledi. (DİYARBAKIR/DHA)

KCK davasında cezalar açıklandı

KCK davası: 'İyi şeyler olacak'tan FETÖ'ye