KDV indirimi sonrası marketler ve pazarlar: KDV indirimi açıklaması sonrası ürünlere zam geldi

KDV indirimi sonrası marketleri ve semt pazarlarını gezdik. Vatandaş, fiyatlarda tatmin edici bir indirim olmamasına tepki gösterirken, pazar esnafı indirimin semt pazarlarına uğramayacağı söyledi.

ANKARA- Temel gıdada vergi indirimine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararının ardından katma değer vergisi (KDV) yüzde 8'den yüzde 1'e indirildi. Bugünden itibaren geçerli olan indirimler için zincir marketler fiyatları sabahın erken saatlerinde revize ederken, KDV indirimi semt pazarlarına yansımadı.
Birçok üründe yapılan güncelleme sonrası marketlere ve semt pazarlarına alışveriş yapmaya giden yurttaşlar, fiyatlarda tatmin edici bir indirim olmamasına tepki gösterirken, üreticiler ise, artan mazot ve gübre fiyatlarına dikkat çekerek KDV indiriminin semt pazarlarına uğramayacağını söyledi.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?