'Kendi aracıyla uzaya giden ilk milyarder'in uydu şirketinden iflas başvurusu

Kendi aracıyla uzaya giden ilk milyarder olan Richard Branson’ın uzay araştırmaları ve uydu fırlatma şirketi Virgin Orbit ABD'de iflas koruma başvurusu yaptı.

Abone ol

DUVAR - İngiliz milyarder Richard Branson’ın uzay araştırmaları ve uydu fırlatma şirketi Virgin Orbit, ABD'de iflas koruma başvurusunda bulundu. Şirketten yapılan açıklamada, şirketin uzun vadeli finansman sorununun ardından başvuru yapıldığı belirtildi.

Sputnik'in haberine göre, açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Virgin Orbit CEO'su Dan Hart, “Ekip arkadaşlarımızın her birine, hem öncü inovasyon ruhları, hem bu zor zamanda gösterdikleri sabır ve profesyonellik için son derece minnettarım” dedi.

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 85'İ İŞTEN ÇIKARILMIŞTI

Virgin Orbit, geçtiğimiz hafta çalışanlarının yüzde 85’lik kısmını oluşturan 750 kişinin işten çıkarılmasına karar verdiğini duyurmuştu. Şirket, 30 Eylül 2022'de 243 milyon dolar değerinde varlığının, 135 milyon dolar hacminde ise borcunun olduğunu bildirmişti.

Financial Times'ın haberine göre, Virgin Orbit bu sabaha Delaware'de iflas koruma başvurusunda bulundu. Şirket için yeni finansman bulmak amacıyla muhtemel yatırımcılar ile haftalardır devam eden görüşmelerin sonuçsuz kaldığını aktaran gazete, şirketin hisselerinin bu yılın başından bu yana düşüte olduğunu hatırlattı. Şirketin iflas başvurusuyla birlikte Virgin Orbit için uydu fırlatma sistemine alıcı bulma süreci mahkeme korumasında devam edecek. Alıcı bulunamaması durumunda ise şirketin faaliyetlerine son verilecek. 

BRANSON 'KENDİ ARACIYLA UZAYA GİDEN İLK MİLYARDER' OLMUŞTU

Virgin şirketler grubunun kurucusu milyarder iş insanı Richard Branson, 5 kişilik ekiple birlikte yaklaşık 1 saat süren uzay yolculuğunu tamamladıktan sonra 21 Temmuz 2021'de dünyaya dönmüştü. Branson ve ABD'li uzay aracı üreticisi Virgin Galactic şirketinden 5 mürettebat, New Mexico çölünden kalkan uzay aracı ile yaklaşık 100 kilometre yüksekliğe ulaşmış, uzay aracı kalkıştan yaklaşık 1,5 saat sonra başarıyla iniş yapmıştı.

Forbes’un listesine göre, Virgin Orbit şirketinin kurucusu ve sahibi Richard Branson’ın toplam serveti yaklaşık 3 milyar dolar seviyesinde. (DIŞ HABERLER)