Kendini yaktığı iddia edilen tutuklu yaşamını yitirdi: Çakmak 'gözden kaçmış'

Urfa 1 Nolu T Tipi Cezaevi'nde kendisini yaktığı iddia edilen adli tutuklu Abdurrahim Yüksel, hayatını kaybetti. Savcı, Yüksel hücreye konulurken çakmağın gözden kaçtığını öne sürdü.

Abone ol

DUVAR - Urfa 1 Nolu T Tipi Cezaevi'nde 20 Temmuz'da kendisini yaktığı iddia edilen adli tutuklu Abdurrahim Yüksel, hayatını kaybetti. “Öldürmeye teşebbüs ve delilleri karartma” suçlamasıyla 11 yıl 3 ay hapis cezası alan Yüksel, 10 Temmuz 2024 tarihinde tutuklanarak cezaevine konuldu. İddiaya göre; Yüksel, gardiyanlar ile kavga ettiği gerekçesiyle tekli hücreye konuldu ve burada bedenini ateşe verdi.

MA'nın haberine göre ağır yaralanan Yüksel, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası’nda bulunan yanık ünitesinde iki gündür tedavi ediliyordu. Yüksel, sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Sabah saatlerinde hayatını kaybeden Yüksel'in cenazesi, otopsi işlemi için Urfa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cenazeyi teslim almaya gelen Yüksel'in ağabeyi Nedim Yüksel, cezaevi idaresinin 19 Temmuz’da kendilerini arayarak kardeşlerinin hastaneye kaldırıldığını haber verdiğini aktardı. Yüksel, "Kardeşimin yanık ünitesine kaldırıldığını söylediler. Biz de hastaneye geldik. Savcının olayı anlatımına göre, koğuşta bir arkadaşıyla kavga ediyor. Onları ayırmak için onu alıp tekli hücreye götürüyorlar. Götürüldüğü hücrede yatakları yakıp kendisini ateşe veriyor" dedi.

'OLAYIN ARAŞTIRILMASINI İSTİYORUZ'

Savcının, kardeşinin içeriye gizlice çakmak soktuğunu iddia ettiğini aktaran Yüksel, "Ben de savcı beye, 'Çakmağı içeriye nasıl sokabiliyor?' diye sordum. Bu olay bizde çok büyük şüphe uyandırdı. Biz kamera kayıtlarının incelenmesini istiyoruz. Olayın araştırılmasını istiyoruz. 10 gün önce onu sapa sağlam gönderdik, şimdi cenazesini alıyoruz. Adaletin tecellisini istiyoruz. Savcı bize ısrarla 'Psikolojik sorunu mu var?' diye sordu. Ben de 'Eğer olsaydı kendisini dışarıda yakardı' diye cevap verdim. Kardeşim gideli daha bir hafta olmuş. Bir haftada ne yaşamış olabilir?" diye sordu.

SAVCIYA GÖRE ÇAKMAK GÖZDEN KAÇMIŞ

Ailenin talebi üzerine cezaevi savcısı ile görüşen Urfa Barosu avukatları, savcının Yüksel'in ölümüne dair, "Yüksel'in kaldığı koğuşta birlikte kaldığı hükümlülerle arasında kavga çıktı. Bunun üzerine haklarında işlem başlatıldı. Yüksel de bunun üzerine tekli hücreye gönderildi" dediğini aktardı.

Avukatlar, savcının, hücreye götürülen Yüksel’in araması sırasında kendini yaktığı iddia edilen çakmağın "gözden kaçırıldığını" öne sürdüğünü söyledi.

CENAZE MARDİN’E GÖTÜRÜLDÜ

Öte yandan otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan Abdürrahim Yüksel’in cenazesi, buradan Mehmet Akif İnan morguna götürüldü. Buradan aileye teslim edilen cenaze, defnedilmek için Mardin’nin Savur ilçesine bağlı Dengizar köyüne götürüldü.

Cenaze işlemleri sırasında aileye Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Urfa İl Örgütü eş başkan ve üyeleri ve üyeleri eşlik etti.

(HABER MERKEZİ)