Kenya’da vergi zammı protestoları: Polis eylemcilerin üzerine ateş açtı

Kenya'da vergi zammını protesto eden eylemciler, parlamento binasına girmeye çalıştı. Polis, eylemcilerin üzerine gerçek mermiyle ateş açtı, polis saldırısında en az 5 kişi öldü. Meclis ateşe verildi.

DUVAR - Doğu Afrika ülkesi Kenya'da vergi zammını öngören "2024 Finans Tasarısı"na karşı çıkan göstericiler, ülkenin farklı şehirlerinde bir kez daha protesto gösterisi düzenledi. Protestolar, özellikle başkent Nairobi ve Mombasa şehirlerinde yoğunlaştı. Nairobi'de protestocular, meclis binasına girmeye başladı. Meclis binasının bir kısmının ateşe verildiği görülürken, polisin gerçek mermiyle eylemcilerin üzerine ateş açması sonucu en az beş kişinin öldüğü bildirildi.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?