Kenya'daki eylemlerde 39 kişi öldü: 'Biz para değiliz, insanız'

Kenya'da vergi zammı tasarısına tepki olarak başlayan eylemlere katılan bir kişi, Devlet Başkanı Ruto'yu eleştirerek, "İnsanlar sokaklarda ölüyor, onun hakkında konuşabildiği tek şey halen para" dedi.

DUVAR - Doğu Afrika ülkesi Kenya’da hükümetin yapacağı vergi zammına karşı başlayan protestolar devam ediyor. Devlet Başkanı William Ruto, vergi zammı öngören tasarıdan geri adım atmış olsa da bugün başta başkent Nairobi olmak üzere ülkenin pek çok bölgesinde protestolar vardı. Kenya Ulusal İnsan Hakları Komisyonu, 18 Haziran’dan bu yana devam eden ve polisin protestoculara tazyikli su, biber gazı ve zaman zaman gerçek mermi ile saldırdığı eylemlerde, bugüne kadar 39 eylemcinin öldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı
Türkiye Avusturya maçı şifresiz nasıl izlenir? Yeni rakam ortaya çıktı: İşte meslek meslek yeni maaşlar Netflix paylaştı: Zeytin Ağacı'nın ikinci sezonundan fragman Uzmanı açıkladı: En düşük emekli maaşı için 3 formül TOGG'un satış rakamları belli oldu Veriler açıklandı: 2024 yılında en çok satılan kitaplar