'Kerkük bağımsızlık referandumuna dahil olacak'

Irak Bölgesel Kürdistan Yönetimi'nin temsilcileri Erbil'de bulunan konsolos ve yabancı devlet temsilcilerine yapılması planlanan bağımsızlık referandumuna ilişkin bilgi verdi. Toplantı sonrası açıklama yapan KDP Politbüro üyesi Roj Nuri Şawes, "Kerkük, Kürdistan Bölgesi'nde yapılacak bağımsızlık referandumuna dahil olacak" dedi.

Abone ol

DUVAR -  Irak Bölgesel Kürdistan Yönetimi'nin gündeme aldığı bağımsızlık referandumu tartışmaları devam ederken, Kürt yönetiminin Erbil'de bulunan konsolos ve yabancı devlet temsilcileri bir toplantı yaptı.

Erbil merkezli uydudan yayın yapan K24 televizyonunda yer alan habere göre, Irak Bölgesel Kürdistan Yönetimi yönetimi ve hükümet yetkililerinden oluşan bir heyet, bağımsızlık referandumunu konuşmak üzere Erbil'de bulunan konsolos ve yabancı devlet temsilcileri ile bir araya geldi.

Erbil'de bulunan Konsolos ve yabancı devlet temsilcilerine toplantıda, Kürt yönetimi Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro üyeleri Roj Nuri Şaweys ve Hoşyar Zebari, Kürt Yönetimi Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ve Mesut Barzani'nin Başdanışmanı Hemin Hewrami gibi isimlerin bilgilendirmede bulundu.

'NAMAZ KILMAK İÇİN ABDEST ALMAK GEREK'

Toplantı sonrası açıklama yapan KDP (Kürdistan Demokrat Partisi) Politbüro üyesi Roj Nuri Şawes, referandumun bağımsızlık için yapılacağını söyledi.

"Namaz kılmak için abdest alınır" diyen Şawes, yapılan toplantının Irak Kürdistan Bölgesi'nin bağımsızlık konusundaki ciddiyetini gösterdiğini de ifade ederek, "Kerkük, Kürdistan Bölgesi'nde yapılacak bağımsızlık referandumuna dahil olacak" dedi. (DHA)