Kesimhanelere kamera zorunluluğu geliyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hazırladıkları yeni yönetmelikle kesimhanelerin belirli noktalarında kamera sistemi kurulmasının zorunlu hale geleceğini açıkladı.

Abone ol

DUVAR - Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmelik Taslağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Taslağın kamuoyunun görüşüne açıldığını belirten Yumaklı, şöyle konuştu:

“Bazı gıda ürünlerinin üretiminden nakliyesine kadar birçok düzenleme yer alıyor. Buradaki amacımız tüketicimizin güvenli gıdaya ulaşması. Buradaki en önemli değişikliklerden birisi kesimhanelerle ilgili olan. Zaman zaman kesimhanelerde hiç tasvip etmediğimiz görüntülerle karşı karşıya kalıyorduk. Bunlar kabul edilebilir değil. Her ne kadar cezai işlem uygulansak da buradaki amacımız bunların hiç olmaması.

Bu konu hakkında daha katı bir uygulamayı hayata geçireceğiz. İşte bu düzenlemede kesimhanelerde belirli noktalarda kamera sisteminin kurulmasını zorunlu hale getiriyoruz. Kesimhanelerde kesilen hayvanların gerektiğinde dijital takibinin yapılabilmesi için de gerekli alt yapının oluşturulmasını öngörüyoruz. Gıda güvenilirliğinin sağlanması için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”