KESK: Cezasızlık istismarcıları daha da yüzsüzleştiriyor

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, cinsel saldırıları protesto etti. Eğitim Sen 1 Nolu Şubesi Kadın Sekreteri Mizgin Yavuz Yılmaz, "Kadınlar sokak ortasında öldürülmekte, çocuklarımız toplumun gözü önünde tacize ve tecavüze uğramaktadır. Cezasızlık sistemi istismarcıları daha da yüzsüzleştirmektedir" dedi.

Abone ol

DİYARBAKIR - KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, cinsel istismar olaylarını protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Eğitim Sen 1 Nolu Şube Binası önünde zırhlı araçlarla önlem alan polisler, OHAL’i gerekçe göstererek açıklamayı engellemek istedi. Bunun üzerine KESK üyeleri ile polisler arasında uzun süren bir gerginlik yaşandı. Polis ile KESK’liler arasında yapılan görüşmenin ardından açıklama gerçekleştirildi.

Açıklamayı yapan Eğitim Sen 1 Nolu Şubesi Kadın Sekreteri Mizgin Yavuz Yılmaz, "Kadınlar sokak ortasında öldürülmekte, çocuklarımız toplumun gözü önünde tacize ve tecavüze uğramaktadır. Cezasızlık sistemi istismarcıları daha da yüzsüzleştirmekte ve hatta bunlar kamuoyu önünde övülerek taciz ve tecavüzler meşrulaştırılmaktadır” dedi.

'KADIN VE ÇOCUK DÜŞMANI POLİTİKALARA TESLİM OLMAYACAĞIZ'

AK Parti döneminde cinsel istismar olaylarının arttığını söyleyen Yılmaz, son 1 ay içerisinde yaşanan cinsel istismar olaylarını hatırlatılarak, şunlar söyledi:

“Çocuklarımızın, çocuk yaşta evlendirilmediği, işçileştirilmediği, çocukluklarının çalınmadığı bir dünyayı kendi ellerimizle kuracağız; çocukların şen kahkahalarla, özgürce oynadığı, eğlenerek öğrendiği bir eğitim için mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Gerici, faşist iktidarların kadın ve çocuk düşmanı politikalarına asla teslim olmayacağız.”

SON 1 AYDA CİNSEL İSTİSMAR OLAYLARI

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sitesindeki "Kız çocukları 9 yaşında evlenebilir, gebe kalabilir; erkek çocukları 12 yaşında evlenebilir, baba olabilir" ifadesine tepki gösteren Mizgin Yavuz Yılmaz, son bir ayda meydana gelen cinsel istismar olaylarını şöyle sıraladı:

"- İzmir'in Dikili ilçesinde bir yurtta, yaşları 10-15 arasında değişen 7 erkek öğrenci öğretmeni tarafından cinsel istismara uğramıştır.

- Diyarbakır'da 7 yaşındaki bir kız çocuğuna istismarda bulunan H.A. hakkında savcılık beraat talep etmiştir.

- Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin okullara dağıttığı kitaplarda cinsel istismar hikayeleri ortaya çıkmıştır.

- Muğla da bir kız çocuğu, 3,5 yaşındayken babası tarafından cinsel istismara uğramıştır.

- İzmir Bornova'da zihinsel engelli 4 çocuğa, öğretmeni cinsel tacizde bulunmuştur ve öğretmen hala tutuksuz yargılanıyor.

- Antalya'da ekmek almaya giden 8 yaşındaki kız çocuğu yoldan gecen bir sapık tarafından zorla öpülerek tacize uğramıştır.

- Diyarbakır'da, 16 yaşındaki öğrencisine cinsel tacizde bulunan ve mağdurun babasına şeriata gitmeyi teklif eden coğrafya öğretmeni yargılanmasına devam edildiği halde, olay basına yansıdıktan sonra tacizci öğretmen açığa alınmakla kalınmıştır sadece.

- Aynı şekilde Silvan İMKB Anadolu Lisesinde kız çocuğuna tacizde bulunan okul müdürü hakkında yasal işlem başlatılmasına rağmen, idari süreç uzun bir süre başlatılmamıştır." (DUVAR)