KESK’li kadınlar seçim için tercihlerini açıkladı

KESK’li kadınlar genel merkezlerinde düzenlediği basın toplantısıyla 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin “Tutum Belgesi”ni açıkladı. Kadınları siyasette vitrin olarak görenlere oy verilmeyeceği belirtilirken, “2014 yerel seçimlerinde kadınların temsil yüzde 10 dahi olmadı. Bu yıl da durum farklı değil. Oyumuz yerel yönetim karar mekanizmalarının her alanında eşit temsili ve katılımı güvence altına alacak olanlara” denildi.

Abone ol

ANKARA - KESK kadın Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin yerel seçimlerinden beklentileri ve kadın taleplerini açıkladı.

KESK’li kadınlar genel merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin “Tutum Belgesi” ni açıkladı. İşkolu sendikalarının kadın MYK üyelerinin de katıldığı toplantıda, yerel seçimlerden beklentiler ve kadınların talepleri dile getirildi. Kadınların taleplerini KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy belirtti.

VİTRİN OLARAK GÖRENE OY YOK

Kadınları siyasette vitrin olarak görenlere oy vermeyeceklerine dikkat çeken Atasoy, "2014 yerel seçimlerinde kadınların temsil yüzde 10 dahi olmadı. Bu yıl da durum farklı değil. Oyumuz kadınların siyasette, yerel yönetim karar mekanizmalarının her alanında eşit temsili ve katılımı güvence altına alacak olanlara" dedi.

GECELERİ SOKAKLAR KADINLAR İÇİN GÜVENLİ OLSUN

Kadınların kamusal alan, sokaklar ve yaşamda yok sayılmaya çalışıldığına dikkat çeken Atasoy, geceleri sokakların kadınlar için daha güvenli hale getirecek, tüm sokakları aydınlatacak ve 7/24 ücretsiz ulaşım sağlayacak adaylara oy vereceklerini söyledi.

MADDE MADDE AÇIKLADI

Atasoy oylarını kimlere vereceklerini madde madde açıkladı:

- Yerelde kadın birimleri, kadın ve cinsiyet eşitliği kuracaklara, toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi düzenleyeceklere,

- Tüm meslek alanlarını kadınlara açacak ve kadınlara tam zamanlı, güvenceli istihdam sağlayacak olanlara,

- Ücretsiz, ulaşılabilir, anadilde 24 saat hizmet vere kreşler, yaşlı bakım ve hasta bakım evleri açacak, doğumdan sonra kadınlara en az 24 hafta doğum izni verecek olanlara,

- Kadınlara yönelik şiddete yaptırım uygulayacak, 8 Mart’ kadın emekçiler için ücretli tatil hakkı sağlayacak ve bu hakkı içeren toplu iş sözleşmesi imzalayacak olanlara,

- Laik, bilimsel, nitelikli anadilinde eğitim hakkını çoğaltırlara çocukların paklarını gözetenlere,

- Cinsiyet eşitlikçi bütçe yapanlara ,

- Kadına yönelik şiddete karşı danışma, merkezleri, sığınma evleri ile sokaklara acil arama butonları kuracak ve eril şiddete uğramış kadınlara ücretsiz sağlık ve sosyal destek hizmeti sunacak olanlara,

- LGBT+İ’ lere dönük inkar, nefret, imha politikalarına, LGBT+İ’ lere istihdam, barınma, sağlık, ulaşım sorunlarına çözümü LGBT+İ kurumlarıyla birlikte üretenlere. (DUVAR)