'Kıbrıs tarihinin en büyük yangını': Dört kişi öldü

Kıbrıs'ın güneyinde, Limasol yakınlarında dün başlayan yangında dört kişi öldü. Kıbrıs Cumhuriyeti Ormancılık İdaresi Yöneticisi Alexandrou, "Bu, Kıbrıs tarihinde görülen en büyük yangın" dedi.

Abone ol

DUVAR - Kıbrıs'ın güneyinde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını hâlâ kontrol altına alınamazken, dört kişinin öldüğü açıklandı. Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ölen kişilerin Mısır vatandaşı olduğuna inanıldığı belirtildi.

Sert rüzgarın etkisiyle yayılan yangının, Trodos Dağlarının eteklerindeki çam ormanlarının çevresinde 50 kilometrekarelik bir alana yayıldığı, en az 10 yerleşim biriminin etkilendiği açıklandı. Ormancılık İdaresi Yöneticisi Charalambos Alexandrou, "Bu, Kıbrıs tarihinde görülen en büyük yangın" dedi.

YUNANİSTAN VE İTALYA UÇAK GÖNDERİYOR

Avrupa Birliği'nden yapılan açıklamadaysa, Kıbrıs'a yardım için Yunanistan'dan yangın söndürme uçakların havalandığı ve İtalya'dan da bölgeye uçak gönderileceği belirtildi. Etkilenen alanlardaki hasarın tespit edilebilmesi için Avrupa Komisyonu ve Avrupa Uzay Ajansı tarafından yönetilen yeryüzü inceleme programı Copernicus da aktive edildi.

Yangının çıkış sebebi henüz bilinmiyor. (DIŞ HABERLER)