Kıbrıs'ta yine uzlaşma yok

Kıbrıs'ta görüşmeler yine sonuçsuz... Türk ve Rum tarafının İsviçre buluşmasında uzlaşma toprak düzenlemelerine takıldı; liderler Ada'ya döndü...

Abone ol

DUVAR - 42 yıldır bölünmüş durumdaki Kıbrıs'ta barış müzakereleri bir kez daha sonuçsuz kaldı. Birleşmiş Milletler, İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında pazar gününden bu yana süren ve büyük önem atfedilen son tur görüşmelerde anlaşma sağlanamadığını duyurdu.

BM'den yapılan açıklamada, KKTC lideri Mustafa Akıncı'yla Rum lider Nikos Anastasiadis'in toprak düzenlemesi konusunda uzlaşamadığı ve tarafların Ada'ya döndüğü belirtildi. Açıklamada, "Taraflar bütün çabalarını ortaya koymalarına rağmen, görüşmelerin son aşamasına geçilmesine olanak tanıyacak toprak düzenlemeleri hakkındaki kriterler konusunda daha fazla ilerleme kaydetmeyi başaramadı" denildi.

Toprak düzenlemeleri, taraflar arasındaki en zorlu anlaşmazlık konularından biri. Akıncı ve Anastasiadis 7-11 Kasım'da da bir araya gelmiş ancak yine bu konuda uzlaşamamıştı. Hangi köylerin kimin yönetiminde kalacağı meselesindeki tıkanma sürüyor; son tur görüşmelerde de Türk tarafının adanın yüzde 29.2'sinin kendi yönetiminde olmasını önerdiği, Rumların ise yüzde 28 önerisinde bulunduğu belirtiliyor. (Dış Haberler)