'Kiev Calling': The Clash'in kült şarkısı 'savaş marşı'na dönüştü

Ukraynalı punk grubu Beton, İngiliz punk grubu The Clash'in kült şarkısı 'London Calling'i bir 'savaş marşı'na dönüştürdü. Şarkıda uçuşa yasak bölge ve Ukrayna'ya askeri destek çağrısı yapılıyor.

Abone ol

DUVAR - İngiliz punk grubu The Clash'in kült şarkısı 'London Calling' (Londra Çağırıyor), Ukrayna'da 'savaş marşı'na dönüştü. 'Beton' isimli Ukraynalı punk grubu, şarkıyı 'Kiev Calling' adıyla yeniden yazıp seslendirdi. "Kiev NATO bölgesine çağırıyor" gibi sözler içeren ve Ukrayna'da uçuşa yasak bölge çağrısı yapan şarkıya, The Clash'in hayatta kalan üyelerinden destek gelmesi dikkat çekti.

Şarkının sözlerinde, 'Demir Perde'ye atıfla, "Demir çağı geliyor, perde iniyor, motorlar duruyor, buğday azalıyor, bir nükleer hata, [ondan] gerçekten korkmalıyız" gibi ifadeler yer alıyor. Tüm dünyaya Ukrayna'nın savunmasına destek olma çağrısı yapılan şarkının klibinde, savaştan görüntüler ve fotoğraflar görülüyor. The Guardian'ın haberine göre şu an bir 'savaş marşı' olarak görülen şarkıdan elde edilen gelir, Özgür Ukrayna Direniş Hareketi (FURM) isimli, 'halkı tehditler karşısında uyarmayı ve uluslararası destek için lobi yapmayı' hedefleyen örgütlenmeye aktarılacak.

Grubun üyeleri Bohdan Hrynko, Oleg Hula ve Andriy Zholob'un, şarkıyı geçtiğimi hafta Lviv kentinde kaydettiği belirtildi. Vokalist ve gitarist Zholob'un aynı zamanda bir ortopedist olarak savaşta yaralananları tedavi ettiği, davulcu Hrynko ile basçı Hula'nın da yerel bir direniş grubuna üye olduğu aktarıldı.

The Clash'in kült şarkısının orijinali 1979 yılında, İran rehine krizi, Meksika'daki petrol sızıntısı, İngiltere'de Margaret Thatcher’ın hükümetine karşı artan öfke ve enerji krizi gibi, yine uluslararası istikrarsızlığın yaşandığı bir dönemde yayımlanmıştı. (DIŞ HABERLER)