Kılıç ustası: 'Kill Bill'deki kılıç dövüşü etkileyici ancak gerçekçi değil

Tarantino'nun "Kill Bill" filmindeki kılıç dövüşü sahnesi, kılıç ustası David Rawlings tarafından incelendi. Rawlings, sahneleri teknik açıdan kusurlu bulsa da aksiyonun etkileyici olduğunu söyledi.

Abone ol

DUVAR - Yönetmen Quentin Tarantino'nun küçükken izlediği Uzak Doğu filmlerinden ilham alarak çektiği filmi "Kill Bill"de, Uma Thurman'ın canlandırdığı 'The Bride' karakteri ile Crew 88 adındaki çetenin arasında yapılan kılıç dövüşü, kılıç ustası David Rawlings tarafından değerlendirildi. Rawlings, sahneyi gerçekçi bulmadığını ve sahneye inanılırlık kriterine göre 10 üzerinden 2 verdiğini söyledi. 

ScreenRant'in haberine göre, Rawlings, toplam 85 tane film ve dizideki savaş sahnelerinin çeşitli silah uzmanları tarafından değerlendirildiği videoda, "Burada tam bir tiyatro var. Bu çok kötü bir kılıç dövüşü örneği. Bu sahneyi çekenlerden birinin ölmemiş olması gerçekten inanılmaz" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Rawlings, her ne kadar sahneleri teknik açıdan kusurlu bulmuş olsa da aksiyonun etkileyici olduğunu dile getirdi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)