Kılıçdaroğlu, 40 bininci yeni kadın üye ile görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son bir yılda başlatılan kampanya kapsamında partiye üye olan 40 bininci üye Saniye Özkan’a kitabını hediye etti.

Abone ol

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları, son bir yılda 40 bin yeni kadın üye yaptı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’ye Denizli örgütünden üye olan 40 bininci kadın üye Saniye Özkan’ı makamında kabul etti.

KİTABINI HEDİYE ETTİ

Görüşmede CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Kadın Kolları MYK Üyesi Nurşen Balcı ve Denizli Kadın Kolları İl Başkanı Ayşen Kocabay eşlik etti. Kılıçdaroğlu, 40 bininci yeni kadın üyeye “Özgür ve Adil Bir Türkiye için Yürüyüş” kitabını imzalayarak hediye etti.

Kılıçdaroğlu, Saniye Özkan’ın CHP’ye üye olma öyküsünü de dinledi. Özkan, bir fabrikada işçi olarak çalıştığını, 4 ay önce evlendiğini, partiye eşinin teşvikiyle üye olduğunu anlattı. Kılıçdaroğlu’na “Sizinle tanışmak eşimden önce bana nasip oldu. Eşim partinin mahalle sorumlusudur, her haneyi bilir” dedi.

100 BİN YENİ ÜYE HEDEFİ

Kılıçdaroğlu ise ülkede yaşanan kadına yönelik şiddet olaylarını yakından takip ettiğini, son olarak yaşanan Başak Cengiz cinayetini akıl almaz bulduğunu kaydetti.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka da sanığın, "Birini öldürmeyi planladım, kadın direnemez diye onu öldürdüm" ifadesini anımsatarak, “Türkiye’de kadınlar, sırf kadın olduğu için öldürülüyor. ‘Kadın cinayetleri politiktir’ derken tam da buna işaret ediyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu bunun üzerine şunları söyledi: “İktidarımızda kadına yönelik şiddeti sonlandıracağız. Kadını hayatın her alanında güçlendirecek politikalar uygulayacağız. Bu ülkeye eşitliği yeniden getireceğiz.” 

Görüşmenin sonunda, Aylin Nazlıaka, CHP’ye 100 bin yeni kadın üye yapma hedefini gerçekleştireceklerinin sözünü verdi. (DUVAR)