Kılıçdaroğlu: 'At izi, it izine karıştı' diyor, sanki ülkeyi başkası yönetiyor

15 Temmuz darbe girişiminin ardından binlerce memur kamudan tasfiye edildi, gazeteciler hapse atıldı, şirketler kapatıldı. Bu toz duman arasında Cumhurbaşkanı 'at izi it izine karıştı' deyince muhalefet tepki gösterdi.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe girişimiyle ilgisi olmayanların da tutuklanmasını “At izi it izine karıştı” sözleriyle yorumlamasına tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Sorumlu ülkeyi yönetendir” dedi.

Devleti yönetenlerin ülkeye huzuru getirme zorunluluğu bulunduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Bir siyasi parti 14 yıldır devleti yönetiyor. Şunu merak ediyorum. 14 yılda bu ülkenin hangi sorununu çözdüler. Çiftçi, esnaf, işçi hayatından memnun değil. Bakıyorsunuz, sorun boyumuzu aşmış vaziyette. O zaman hepimize düşen temel bir görev var. O görev de oturup sağduyu ile düşünmektir. 14 yıldır eğer bir ülke böyle yönetiliyorsa, bu işin sorumlusu ülkeyi yönetenlerdir. Bütün dünyanın bildiği ve bütün dünyada uygulanan yöntem budur. Ülkeyi yöneten, ülkedeki bütün olaylardan sorumludur. Biz her seferinde sorumluyu başka bir yerde arıyoruz. Bu da bizim ikinci yanlışımız. Ülkeyi yöneteni bırakıyoruz, başka bir yerden başka bir sorumlu arıyoruz. Şimdi dün de diyor ki 'at izi it izine karıştı'. Ülkede kim tutuklandı, kim serbest bırakıldı belli değil. O anlama geliyor. İyi de sorumlusu kim? Sanki ülkeyi başkaları yönetiyor, onlar da bu işin sorumlusunu arıyorlar. Sorumlu ülkeyi yönetendir. O nedenle hepimizin düşünmeye, sorgulamaya ihtiyacı var. Bunu yaptığımız zaman güzel şeyler yapmış oluruz. Bunu yaptığımız zaman sandığa giderken bilinçli oy kullanmış oluruz."