Kılıçdaroğlu, Atilla Taş ve Murat Aksoy için konuştu

"Murat Aksoy ve Atilla Taş için ifade ediyorum düşüncelerimi. Savcı, yargıç serbest bırakıyor, birisi bir tweet atıyor 'o yargıç ve savcıyı asıl yargılamak gerekiyor, mesleklerinden atmak gerekiyor' deniyor, bir panik havası başlıyor, yedek savcı, yedek yargıç, tekrar gözaltı."

Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, '5 Nisan Avukatlar Günü' nedeniyle CHP İstanbul İl Örgütü'nün gönüllü avukatlarının düzenlediği resepsiyona katıldı.

Kılıçdaroğlu buradaki konuşmasında, Türkiye'de insanların hukukun var olup olmadığını sorgulamaya başladığını söyledi. CHP lideri daha sonra sözü, FETÖ'nün medya yapılanmasını oluşturdukları gerekçesiyle tutuklanan ve ilk duruşmalarında serbest bırakıldıktan sonra haklarında tekrar gözaltı kararı çıkarılan aralarında şarkıcı Atilla Taş'ın da bulunduğu gazetecilere getirdi.

Cem Küçük istedi, tahliye kararları geri alındı

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Size çok basit örnek vereceğim. Savcı, iki gazetecinin serbest bırakılmasını istiyor. Murat Aksoy ve Atilla Taş için ifade ediyorum düşüncelerimi. Savcı serbest bırakılmasını istiyor, yargıç da serbest bırakıyor. Tekrar gece yarısı mahkeme kuruluyor, savcılar tekrar devreye giriyor ve gözaltına alınıyorlar. Emin olun 12 eylül darbe döneminde bile bunlar yaşanmadı. Savcı, yargıç serbest bırakıyor, birisi bir tweet atıyor 'o yargıç ve savcıyı asıl yargılamak gerekiyor, mesleklerinden atmak gerekiyor' deniyor, bir panik havası başlıyor, yedek savcı, yedek yargıç, tekrar gözaltı. Bunun adı da adalet oluyor. Böyle bir tabloyu hiçbir dönemde yaşamadık." (İSTANBUL/DHA)

Atilla Taş'a 7 gün gözaltı

Atilla Taş ve Murat Aksoy'a tahliye