Kılıçdaroğlu: Biz siyaseti cebimizi doldurmak için yapmıyoruz

Londra'da partililerin düzenlediği gecede konuşan Kemal Kılıçdaroğlu 'OHAL'in uygulandığı ve her şeyin bir kişiye bağlandığı bir ülkede demokrasi olmaz' dedi.

Abone ol

DUVAR - Bazı temaslarda bulunmak için Londra'da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İngiltere Birliği'nin düzenlediği gecede konuştu. "OHAL'in uygulandığı ve her şeyin bir kişiye bağlandığı bir ülkede demokrasi olmaz" diyen Kılıçdaroğlu, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını ise "Trump, Kudüs'ün ortasına bir bomba koydu" sözleriyle eleştirdi.

'HER ŞEYİN BİR KİŞİYE BAĞLANDIĞI BİR ÜLKEDE DEMOKRASİ OLMAZ'

Kılıçdaroğlu "OHAL'in uygulandığı ve her şeyin bir kişiye bağlandığı bir ülkede demokrasi olmaz" şeklinde konuştu. "Bir adam konuşacaksa ve ülkedeki insanların tüyleri diken diken olacaksa bu ülkede demokrasi olmaz" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, Erdoğan için "Seni unutmayacağım" dedi.

'BİZ SİYASETİ CEBİMİZİ DOLDURMAK İÇİN YAPMIYORUZ'

Kalabalık bir heyetle Londra'da bulunan Kılıçdaroğlu, birlikte mücadele etmenin önemini vurguladı. Türkiye'deki sorunlara değinen CHP lideri, bir kez daha kimsenin can ve mal güvenliğinin olmadığının altını çizdi. Zaman zaman umutsuzluğa kapıldıklarını belirtilen Kılıçdaroğlu "Ancak umutluyuz ve mutlaka kazanacağız" dedi.

Savcılarla kendisinin tehdit ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Biz siyaseti cebimizi doldurmak için yapmıyoruz" dedi.

'TRUMP, KUDÜS'E BİR BOMBA KOYMUŞTUR'

Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdıklarını açıklamasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Kudüs'ün ortasına Trump bir bomba koydu" diye konuştu. Bu tutumu kınadığını belirten Kılıçdaroğlu, Trump'ın bu kararda yalnız kalacağını söyledi. (EVRENSEL)

Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma başlatıldı