Kılıçdaroğlu: Çocuklarımızı depremin travmalarından korumalıyız, özellikle medyadan hassasiyet bekliyorum

Çocukların deprem travmalarından korunması için dikkatli olunmasını isteyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Özellikle medya mensuplarından, yaptıkları yayınlarda bu hassasiyeti bekliyorum" dedi.

Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda çocukların depremlerin yarattığı psikolojik etkiden korunması konusunda dikkatli olunmasını istedi.

Kılıçdaroğlu, dün yaptığı açıklamadaki "Bu felaketin yükünü küçük çocuklarımızın omuzlarına da yükledik. Anne babalarının düştüğü hali gördüler, onların çaresizliğini gördüler. Genç anne ve babalara sesleniyorum: Biliyorum çok zor, başta yapamadık ama en azından bu saatten sonra çocuklarımızın yanında ne konuştuğumuza dikkat etmemiz lazım ki onların taze zihinlerinde daha büyük yaralar açmayalım" sözlerini hatırlattı.

Özellikle medyadan yayınlarında hassasiyet göstermesini isteyen Kılıçdaroğlu, "Dün söylediğim gibi; medyada, evde, sokakta çocuklarla ilgili her şeyde çok daha dikkatli olmamız lazım. Çocuklarımızı depremin yarattığı ağır travmalardan korumak zorundayız. Özellikle medya mensuplarından, yaptıkları yayınlarda bu hassasiyeti bekliyorum" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)