Kılıçdaroğlu, Conkbayırı'nda konuştu

Conkbayırı'nda konuşan Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'i korumanan kutsal bir görev olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu "Cumhuriyeti tam demokrasi ile taçlandırmak zorundayız" dedi.

Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale Conkbayırı'nda Anafartalar Zaferi'nin 101. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, "Ülkeyi kurduk sonra birileri gelip Cumhuriyeti kaldıracağım, şunu yapacağım demeye hakkı yoktur. Buna da izin vermeyeceğiz" dedi.

'ALTIN TABAK İÇİNDE SUNULMADI'

Cumhuriyeti sonuna kadar savunacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet altın tabak içinde sunulmadı. Alınteri kan gözyaşı var. Cumhuriyetimiz bu kadar değerli. Sonuna kadar savunmak da görevimiz. Çankakale Savaşı dünya tarihini belirleyen bir savaştır. Ölüm kalım savaşı ötesinde bir toplumun özgürlük savaşıdır, egemenlere karşı direnme savaşıdır. Bu savaş, Gazi Mustafa Kemal'i tarih sahnesine çıkaran bir savaştır."

'EĞER EZAN OKUNUYORSA'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Mustafa Kemal'den birileri hoşlanmayabilir. Şunu unutmayın. Eğer bu ülkenin minarelerinde ezan okunuyorsa, eğer bu ülke de özgür dolaşabiliyorsak bunların harcında Mustafa Kemal Atatürk vardır.

Mustafa Kemal Atatürk savaşın ne olduğunu en iyi bilen kişidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Savaş zorunlu olmadıkça cinayettir' ifadesini kullanır."

'CUMHURİYETİN ÖNSÖZÜ

Çanakkale Savaşı'nın Cumhuriyet'in kuruluş sürecinde önemli bir yer tutuğunu belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Çanakkale Savaşı, Cumhuriyetin önsözüdür. İç ve dış düşmanlara karşı mücadele daha sonra Anadolu'da verilmiştir. Cumhuriyet sadece bizim değil, tüm mazlumların Cumhuriyeti olmuştur.

Hepimize düşen görevler var. Kefensiz yatanlar var burada. Onları asla unutmamalıyız. Eğer biz bunu unutursak çocuklarımızın yüzüne bakamayız. Çok ağır bir veballe karşı karşıyayız. Birileri bize bu savaşı unutturmak istiyor. Çanakkale Savaşı'nı başkaya yerlere çekip yeniden başlatmak istiyorlar. Biz acıların üzerine kurduğumuz Cumhuriyetin kaldırımasına izin vermeyeceğiz. Bu mücadele kutsaldır. Bu kavganını sürdürücüsü olmak zorundayız."

'EN KANLI DARBE GİRİŞİMİ'

15 Temmuz darbe girişimine de değinen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Ülkeyi kurduk sonra Birileri gelip Cumhuriyeti kaldıracağım, şunu yapacağım demeye hakkı yoktur. Buna da izin vermeyeceğiz. Acı bir olayla karşılaştık. En kanlı darbe girişimiyle parlamenter sisteme kast edilmek istendi. Cumhuriyeti tam demokrasi ile taçlandırmak zorundayız. Yolumuz aydınlık olsun. Çanakkale'yi, Mustafa Kemal'i, şehitleri unutmayın. Hep beraber çocuklarımza onurlu bir Türkiye bırakalım." (HABER MERKEZİ)